Published: 16:11 15.04.2008 GMT+2

Sparinvest opent Nederlandse vertegenwoordiging

De Deense vermogensbeheerder Sparinvest richt een Nederlandse vertegenwoordiging op. Het kantoor opent op 15 april in Amstelveen onder leiding van Els Ankum-Griffioen.

Luxemburg, 2008-04-15
De Deense vermogensbeheerder Sparinvest bevestigt berichten over de opening van een eigen Nederlands kantoor in het Bavinckstaete kantorencomplex in Amstelveen. Mw. Els Ankum-Griffioen is verantwoordelijk voor de Nederlandse activiteiten van Sparinvest. Zij was eerder werkzaam bij IMS Institutional Management Services B.V., dat sinds 2004 vertegenwoordiger van Sparinvest in Nederland was. Bij aankondiging van de voorgenomen opening van de eigen vertegenwoordiging, verklaarde Jan Stig Rasmussen, CEO van Sparinvest:

"We zijn zeer enthousiast over de opening van ons eigen kantoor, waarmee we ons beter op onze groeiende mogelijkheden in Nederland kunnen richten. We hebben er alle vertrouwen dat het een succes zal zijn - vooral met Els Ankum-Griffioen als onze regiomanager.

"Els was, toen we vier jaar geleden met haar begonnen te werken, al een van de meest enthousiaste supporters van Sparinvest, en we erkennen dat onze huidige goede reputatie in de Nederlandse markt zowel te danken is aan haar dynamisch optreden als aan onstrackrecord."

Sparinvest staat in Europa bekend voor expertise op gebied van strategische asset allocatie en value beleggingen. Vele Nederlandse beleggers zijn bekend met het Global Value Fund, dat vele prijzen won en deel uitmaakt van de Luxemburgse SICAV fondsparaplu van Sparinvest. Daarnaast biedt Sparinvest andere, minder in Nederland bekende fondsen aan, die zeker aandacht waard zijn. Met de eigen Nederlandse vertegenwoordiging wil Sparinvest haar bredere aanbod geleidelijk introduceren. Els Ankum-Griffioen merkt op:

"Iedereen weet dat ik overtuigd ben van de realistische en procesmatige beleggingsstijl van Sparinvest. In Nederland heeft Sparinvest momenteel vooral met aandelenfondsen de aandacht van institutionele beleggers. Ik verwacht in deze markt, gegeven de gedegen stijl en de goede reputatie, zeker belangstelling voor de Sparinvest value obligatiefondsen en asset allocatie in het algemeen."

Een pan-Europese strategie
Een eigen kantoor in Nederland is gezien de institutionele aandacht voor Sparinvest fondsen een logische stap, zeker omdat Sparinvest een sterk en onafhankelijk merk wil zijn. In 2001 stapte Sparinvest voor het eerst buiten de Deense landsgrenzen, met de opening van een kantoor in Luxemburg. In 2006 volgden kantoren in Duitsland en Frankrijk. Dit jaar opent Sparinvest vier vertegenwoordigingen in landen waar vraag is naar de fondsen en de beleggingsstijl van Sparinvest. U vindt meer informatie over Sparinvest in het algemeen en over de activiteiten van Sparinvest in Nederland op www.sparinvest.nl
- Einde -
Neemt u voor meer informatie contact op met:
Regiodirecteur, Alf Muhlig Telefoon: +352 26274722 alf@sparinvest.lu

Of

Hoofd marketing en communicatie
Mededirecteur, Henrik Rolandsen Obel Telefoon: +352 26274721 hro@sparinvest.lu Foto's kunnen worden aangevraagd via jbr@sparinvest.lu

Over Sparinvest
Sparinvest werd in 1968 opgericht in Denemarken en is nu een gevestigde, in geheel Europa succesvol opererende aanbieder van beleggingsproducten en -adviesdiensten. De eigendomssstructuur van Sparinvest , namelijk dat het eigendom is van een brede groep aandeelhouders, brengt als voordeel dat de groep onafhankelijk kan denken en handelen, en altijd de belangen van de beleggers voorop stelt.

Het jaar 1997 was beslissend in de geschiedenis van Sparinvest. Voortbouwend op 30 jaar ervaring, voerde een nieuw managementteam radicale herziening en herstructurering van de organisatie door. In dat proces werd tientallen jaren van wetenschappelijk onderzoek en empirisch bewijs voor beleggingsmethodiek, ofwel het gedachtengoed van Nobelprijswinnaars, toonaangevende economen en wereldberoemde beleggers geëvalueerd. Het eigen Sparinvest team van toegewijde professionals definieerde de meest overtuigende en succesvolle strategieën die voor beleggers op lange termijn het beste zouden werken. Dit vormde de basis voor de financiele producten die Sparinvest het afgelopen decennium ontwikkelde.

Toen eenmaal was aangetoond dat strategische asset allocatie beleggers op lange termijn het meeste rendement oplevert, ontwikkelde Sparinvest deze discipline tot kern competentie. De expertise van strategische asset allocatie commissie speelt een belangrijke rol bij het aantrekken van vermogen onder beheer en onder advies.

Een andere kern competentie van de Sparinvest groep is de Value beleggingsstijl. Geïnspireerd door de grondlegger van deze discipline, Benjamin Graham, hanteert het Sparinvest Value team een gedegen selectieproces, waarbij het universum van 22.000 aandelen in de ontwikkelde markten wordt doorzocht op onderwaardering. Deze worden in portefeuille opgenomen als ze tenminste 40% opwaarts potentieel tonen, ofwel een marge van veiligheid bieden. Sparinvest is ook een pionier in het toepassen van de Value stijl op vastrentende waarden.

Sparinvest S.A. werd in 2001 in Luxemburg opgericht. Onder de Sparinvest SICAV fondsparaplu werden fondsen opgezet voor distributie binnen Europa. De Sparinvest SICAV is UCITS III-conform en goedgekeurd voor distributie in 16 Europese landen. Sparinvest Global Value Fund - het grootste fonds binnen het SICAV - wordt aanbevolen door de Europese instituten vanwege haar beter dan gemiddelde verhouding tussen rendement en risico.

Tegenwoordig wordt Sparinvest gekenmerkt door een consequente, strategische en academische beleggingsstijl. De verstandige beleggingsfilosofie levert de groep veel bewonderaars op en maakt het tot één van de snelstgroeiende en best presterende belegginghuizen in Europa.