Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

15 april 2008

DiversityWorks: eerste beursdag een groot succes!

De eerste beursdag van DiversityWorks was een groot succes! Bij de workshops was het dringen geblazen en ook op de beursvloer was het ontzettend druk. DiversityWorks, dat dit jaar voor het eerst georganiseerd wordt, is het carrière-evenement dat zich richt op hoogopgeleide vrouwen en hoogopgeleid multicultureel talent (m/v) met 0-15 jaar werkervaring.

Vanuit de arbeidsmarkt is er behoefte aan meer diversiteit. Zeker nu de arbeidsmarkt krapper wordt en de vergrijzing optreedt, moeten bedrijven verder kijken dan jong autochtoon mannelijk talent. Ook de bezoekers van DiversityWorks willen meer diversiteit in het bedrijfsleven. Ze zijn het zat om tegen allerlei vooroordelen te vechten en komen naar DiversityWorks waar zij een gelijke behandeling krijgen. Op deze carrièrebeurs staan organisaties die niet kijken naar de vooroordelen, maar juist naar de voordelen. Wat deze organisaties verbindt is dat zij op zoek zijn naar personeel en het besef hebben dat een goede kandidaat niet per definitie blank, autochtoon of man hoeft te zijn. Uit een reactie van een bezoeker blijkt dat de opzet van DiversityWorks werkt: "De opzet van DiversityWorks spreekt me enorm aan, DiversityWorks heeft echt een meerwaarde."

Programma

Op de eerste beursdag konden bezoekers kennis maken met o.a. TNT, NS, ministerie van Binnenlandse Zaken, AIVD, de Belastingdienst, Loyens & Loeff, Houthoff Buruma, PricewaterhouseCoopers en Corus. Daarnaast konden bezoekers ook meedoen aan een 1-op-1 gesprek met onder meer PricewaterhouseCoopers of een rondetafelgesprek met onder andere Nuon en Deloitte. Ook werden er vele workshops en bedrijfspresentaties georganiseerd waaronder 'Colourful & Powerful', 'Maak van je droom je carrière' en 'Succes behaal je zo!'. Bij de laatstgenoemde workshop konden de bezoekers vragen stellen aan prominente vrouwen en prominent multicultureel talent uit het bedrijfsleven, de overheid en de media zoals Sybilla Dekker (voorzitter Ambassadeursnetwerk en voormalig minister van VROM), Stephanie Harmsen (algemeen directeur Vedior) en Abdeluheb Choho (Marketing & Communicatie Directeur AKD Prinsen Van Wijmen). Morgen zijn tijdens deze workshop Marry de Gaay Fortman (partner Houthoff Buruma), Tofik Dibi (lid Tweede Kamer voor GroenLinks) en Saskia Maas (directeur/eigenaar Boom Chicago) aanwezig.

Tijdens de netwerkborrel konden bezoekers onder het genot van een hapje en een drankje praten met de diverse organisaties. De borrel werd geopend met een lezing van Jan Kees de Jager (staatssecretaris van Financiën).

Tweede beursdag 16 april

De eerste beursdag van DiversityWorks werd afgesloten met een geweldig optreden van Aldeia Capoeira. Ook morgen is er weer een vol programma met diverse workshops en bedrijfspresentaties en staan ook de organisaties weer klaar om de bezoekers te woord te staan. DiversityWorks is morgen open van 10.00 - 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.diversityworks.nl.

/////////////////EINDE PERSBERICHT/////////////////

Over Memory Events

Naast DiversityWorks organiseert Memory Events ook De Nationale Carrièrebeurs (het grootste carrière-evenement van Nederland met de beste werkgevers), het Jobnet Career Event en Carrièrebeurs Overheid. Memory Events maakt deel uit van de Memory Group, opgericht in 1989, en is marktleider in de communicatie met studenten en starters op de arbeidsmarkt. Dit realiseren we met een grote diversiteit aan activiteiten en producten die vallen onder de drie werkmaatschappijen van de Memory Group: Memory Publications, Memory Events en Memory Online.



Ingezonden persbericht