Lawson Software neemt Product Lifecycle Management Software divisie van Freeborders over

Overname verhoogt Lawson's expertise en aanbod voor de mode-industrie

Vianen, 15 april 2008 - Lawson Software neemt de Product Lifecycle Management (PLM) software-divisie van Freeborders over. Met de overname verbetert Lawson het software-aanbod voor zijn klanten uit de mode-industrie. De diensten met betrekking tot outsourcing van technologie maken geen deel uit van deze overname.

Dankzij PLM kunnen bedrijven mode-artikelen sneller vernieuwen. De productie- en distributiekosten blijven onder controle dankzij de snellere en meer accurate informatie van alle interne en externe partners voor productie en distributie. Met deze overname helpt Lawson bedrijven uit de modesector om processen te ontwikkelen waarmee de ontwikkelingstijd wordt verkort om van productconcept tot productie over te gaan en de kleding uiteindelijk in de winkelrekken te krijgen.

Deze best-of-breed PLM-oplossing is een referentie binnen de mode-industrie. Momenteel gebruiken 79 bedrijven uit Europa, Azië en de VS de oplossing van Freeborders. Lawson en Freeborders hebben op dit ogenblik al verschillende gemeenschappelijke klanten waaronder ook de TAL Group die voor diverse internationaal zeer bekende merken dames- en herenkleding produceren.

In eerste instantie is Lawson Fashion PLM beschikbaar als afzonderlijk product. Lawson beslist daarna hoe het product het best wordt geïntegreerd in het Lawson M3 Enterprise Management System voor de mode-industrie.

"Met deze PLM-oplossing bieden we onze klanten de ontbrekende schakel in hun supply chain", bevestigt Bob McKee, industry strategy director Fashion bij Lawson.

Peter Bambridge, research director bij Gartner over deze overname: "De combinatie van PLM-mogelijkheden met een backbone ERP-systeem kunnen de correctheid en reactiesnelheid verhogen door de integratie van planning en uitvoering en een verbeterde transparantie van de volledige supply chain. Het gevolg is de probleemloze doorstroming van informatie van de designfase tot de aflevering van het product."

Over Lawson
Lawson levert software en implementatiediensten aan 4.000 klanten in de industrie, distributie, onderhoudssector en dienstverlening in 40 landen wereldwijd. Lawsons oplossingen omvatten Enterprise Performance Management, Supply Chain Management, Enterprise Resource Planning, Customer Relationship Management, Manufacturing Resource Planning, Enterprise Asset Management en industriespecifieke applicaties. De Lawson-software helpt klanten om hun processen te stroomlijnen, kosten te verlagen en efficiency te verhogen. Lawson heeft 40 kantoren wereldwijd. Het hoofdkantoor bevindt zich in St. Paul (VS). Kijk voor meer informatie op: www.lawson.com.