Ingezonden persbericht


Persbericht

Den Haag, 15 april 2008

Gardien wordt voorzitter VNO-NCW Westland-Delfland

Joop Gardien (1954) is op 15 april toegetreden tot het bestuur van VNO-NCW Westland-Delfland. Na de zomer zal hij Nel van Dijk-Koffeman opvolgen als bestuursvoorzitter van de kring van ondernemers in Westland en Midden-Delfland.

Infrastructuur en profilering van het Westland zijn voor Gardien de belangrijkste aandachtsgebieden. "De bereikbaarheid van onze regio moet dringend worden verbeterd", aldus Gardien. "Of het nu gaat om het project Drie-in-Eén, de A4 Midden Delfland of de Oranjetunnel, het is van wezenlijk belang dat ze snel worden gerealiseerd. Ook wil ik me inzetten voor een betere bekendheid en reputatie van het Westland. Het Westland is een innovatieve, ondernemende regio die veel te bieden heeft. We moeten onszelf duidelijk op de kaart zetten en een verantwoord, aantrekkelijk personeelsbeleid voeren om in de grote vraag naar personeel te kunnen voorzien."

Gardien heeft veel bestuurlijke ervaring in het bedrijfsleven en bij de overheid. In de periode 1997 - 2004 was hij reeds vice-voorzitter van VNO-NCW Westland-Delfland. Hij hield zich toen intensief bezig met de ruimtelijk economische ontwikkeling van de regio. Bovendien was hij namens VNO-NCW West lid van het Dagelijks Bestuur van de toenmalige Kamer van Koophandel Haaglanden.

Gardien heeft in 2004 zijn bestuurlijke functies in het bedrijfsleven beëindigd en de directie van zijn bouwbedrijf Weboma overgedragen om wethouder te worden van de nieuw gevormde gemeente Westland. Hij had onder meer verkeer en vervoer in portefeuille. Eind 2007 heeft hij zijn wethouderfunctie om persoonlijke redenen neergelegd.

Verdiensten

Nel van Dijk-Koffeman is sinds 1996 voorzitter van VNO-NCW Westland-Delfland. Zij heeft zich onder meer ingezet voor de fusie van zeven gemeenten en stond aan de wieg van Greenport Zuid-Holland. Ook zorgde zij voor een forse ledengroei van de regionale ondernemersvereniging. VNO-NCW Westland-Delfland telt nu bijna 300 leden. Daarnaast hebben de zeven lokale bedrijvenverenigingen in het gebied de bovenlokale belangenbehartiging ondergebracht bij VNO-NCW Westland-Delfland.

VNO-NCW West is hét ondernemersnetwerk in Noord- en Zuid-Holland, georganiseerd in veertien kringen van ondernemers verspreid over het gebied. De leden organiseren netwerkbijeenkomsten en lobbyen voor een beter ondernemersklimaat in de regio. Aangesloten zijn bedrijven uit de sectoren industrie, bouw, transport, groothandel, tuinbouw en zakelijke dienstverlening.



Ingezonden persbericht