Ingezonden persbericht

Breda, 17 april 2008

RECTIFICATIE PERSBERICHT

HEJA PROJECTONTWIKKELING VERKOOPT 499 WONINGEN EN BIJBEHORENDE PARKEERPLAATSEN AAN AMVEST IN HET PLAN STADIONKWARTIER TE EINDHOVEN.

Op 15 april 2008 werd de transactie tussen HEJA Projectontwikkeling BV en AMVEST van Stadionkwartier Eindhoven bekend gemaakt. Het verschenen persbericht zou geïnterpreteerd kunnen worden als verkoop van de ontwikkeling doch hiervan is geen sprake.

HEJA Projectontwikkeling BV heeft niet de ontwikkeling verkocht doch heeft 499 woningen en de bijbehorende parkeerplaatsen (500) turn-key verkocht aan AMVEST. AMVEST heeft zich daarbij verbonden aan een regionale woningcorporatie.

HEJA Projectontwikkeling blijft de opdrachtgever en ontwikkelaar van het plan. De waarde van de verkoop is 120 miljoen EURO. De verkoop werd begeleidt door notariskantoor Loyens & Loeff te Eindhoven.

HEJA Projectontwikkeling BV
Grenssteen 27
4815 PP BREDA

076 5418709

www.heja.com

Contactpersoon P.P.G. van Heteren

---- --

Origineel persbericht:

Amsterdam/Breda, 15 april 2008

AMVEST VERWERFT STADIONKWARTIER EINDHOVEN
VAN HEJA PROJECTONTWIKKELING

Amvest heeft samen met een regionale woningcorporatie het project Stadionkwartier Eindhoven gekocht van HEJA Projectontwikkeling uit Breda. De ontwikkeling, naast het PSV-stadion, vertegenwoordigt een waarde van ongeveer 120 miljoen euro. De start bouw is gepland in juni 2008.

Het project omvat 499 woningen in 17 verschillende bouwblokken, ongeveer 700 m2 commerciële ruimte en een drielaagse parkeergarage met 1200 plaatsen. De ligging nabij binnenstad, station en uitvalswegen, maakt het Stadionkwartier tot een aantrekkelijke grootstedelijke woonlocatie. Naar verwachting zal ongeveer zestig procent van de woningen worden verkocht. De resterende veertig procent wordt voor verhuur bestemd.

Stadionkwartier Eindhoven is ontwikkeld door HEJA Projectontwikkeling, dat voorheen vooral in West-Brabant actief was. Met dit project zet de Bredase ontwikkelaar een stap in zijn ambitie door te groeien tot een van de grootste vastgoedpartijen in Zuid-Nederland. HEJA zal het Stadionkwartier samen met Amvest uitontwikkelen.

De locatie ligt dicht bij Strijp R, een voormalige Philips-locatie die door Amvest in eigen ontwikkeling wordt getransformeerd tot een woonwijk met zo'n 650 woningen.

Met deze beide projecten verstevigt Amvest haar positie in de Brabantse stedenrij, conform haar strategie.

De woningen zullen naar verwachting eind 2012 worden opgeleverd. De transactie is begeleid door Loyens & Loeff in Eindhoven. De bouw is in handen van de combinatie Stam+De Koning en Van de Ven, onderdeel van VolkerWessels.

////////// einde bericht //////////

Contactpersoon

Voor aanvullende persinformatie (en beeldmateriaal) kunt u contact opnemen met:

AMVEST: Bert Jan Lambregtse, hoofd corporate communicatie

telefoonnummer 020 - 430 12 62

HEJA: Paul van Heteren, operationeel directeur

telefoonnummer 076-541 87 09

Over Amvest

Amvest is een ontwikkelende belegger die met respect voor mens en omgeving investeert in woningen en woonkwaliteit. Amvest streeft naar een duurzame relatie met haar huurders en partners, en een optimale samenstelling van haar portefeuille. Daarom ontwikkelt en realiseert Amvest, zelf maar ook in samenwerking, woningen en woonconcepten. Hierbij staan de woonwensen van klanten centraal. Amvest richt zich op gebiedsontwikkelingen en binnenstedelijke herstructureringsprojecten.

Over HEJA Projectontwikkeling
HEJA Projectontwikkeling initieert, ontwikkelt en realiseert bijzondere projecten met meerwaarde voor hun omgeving. Om duurzaam een hoog kwaliteitsniveau te bereiken, verdiept HEJA zich in de samenleving. Zo lukt het op lokale markten een prominente speler te zijn. Vanuit een decentrale organisatie verzorgt HEJA een breed spectrum van vastgoedontwikkelingen, voor uiteenlopende doelgroepen in alle segmenten. Daarvoor is lef nodig, maar wel gebaseerd op lokale marktkennis. HEJA graaft zich in strategisch gekozen regio's diep in en legt zo het fundament voor een leidende positie.