Socialistische Partij

Paquay beëdigd als wethouder Oost-Watergraafsmeer

15-04-2008 * In een afgeladen raadszaal in Oost-Watergraafsmeer is Willem Paquay op 14 april beëdigd als eerste SP-wethouder in Amsterdam.
Installatie Willem Paquay
De ondervraging van de wethouder, voorafgaand aan het stemmen over de kandidaat, was voor Paquay een wassen neus, maar leidde wel tot een debat tussen de fracties van GroenLinks en Meerbelangen. Voor GroenLinks, de partij die uit de coalitie was gestapt, was het vrij schieten op Meerbelangen, de collegepartij die in eerste instantie een blokkade opwierp tegen Paquay en zijn persoonlijke functioneren in twijfel trok. Meerbelangen moest uitleggen waarom ze toch akkoord ging met Paquay, terwijl op hun site staat dat de partij betwijfelt met Paquay te kunnen samenwerken. Paquay was er snel klaar mee: "Veel mensen kunnen bevestigen dat het met mij prima werken is, en sommigen vinden mij zelfs aardig".
Wethouder Willem met zijn nieuwe fiets
Een fiets om van Noord naar Oost te fietsen

Voor eens en voor altijd is duidelijk gemaakt dat de coalitie vertrouwen heeft in het nieuwe college en dat Paquay, al jaren woonachtig in Noord, niet naar Oost-Watergraafsmeer zal verhuizen. "Het is belachelijk nu nog voor twee jaar te verhuizen naar Oost-Watergraafsmeer terwijl de SP mij na die tijd misschien ergens anders nodig heeft. Bovendien heb ik ook in het stadsdeel gewoond; ik heb zoveel voetstappen in Oost liggen en de SP-afdeling is zo goed geworteld in de buurt, dat niemand ons erop zal kunnen betrappen dat we ergens geen weet van hebben", aldus de kersverse wethouder. Van zijn coalitiegenoten ontving Paquay een knalgele fiets om tussen Noord en Oost te pendelen, met daarbij de mededeling dat men even had gebeld met burgemeester Cohen, die Paquay persoonlijk toestemming heeft gegeven voor het gebruik van de IJtunnel. Overigens niet omdat hij Paquay graag ziet vertrekken uit de gemeenteraad.