Ingezonden persbericht

Memory Events B.V.
Keizersgracht 424
1016 GC Amsterdam

PERSBERICHT

9 april 2008

Iedereen verdient een gelijke behandeling!

Om te laten zien dat iedereen een gelijke behandeling verdient op de arbeidsmarkt, werden er vandaag op het Leidseplein in Amsterdam gratis massages gegeven. Iedereen (geel, bruin, wit of zwart, man of vrouw, Turk, Chinees of Nederlander) kreeg een massagebehandeling van 5 minuten aangeboden. De actie bleek een groot succes en werd enthousiast ontvangen door het publiek.

Deze actie werd georganiseerd ter promotie voor DiversityWorks, de carrièrebeurs voor hoogopgeleide vrouwen en hoogopgeleid multicultureel talent (m/v) op 15 en 16 april a.s. in de Passenger Terminal Amsterdam. Waarom een carrièrebeurs speciaal voor vrouwen en allochtonen? Enerzijds verandert de bevolkingssamenstelling en is de arbeidsmarkt volop in beweging. Werkgevers moeten tegenwoordig dus alles uit de kast halen om talenten van alle gradaties aan de deur te krijgen. Anderzijds blijkt uit onderzoek dat vrouwen gemiddeld 18% minder verdienen dan mannen(1) en 80% van de jongeren en allochtonen voor anoniem solliciteren kiezen, om eventuele vooroordelen weg te nemen(2). Op DiversityWorks zijn deze vooroordelen niet aanwezig maar wordt er juist gekeken naar de voordelen van diversiteit op de arbeidsmarkt. Voor een normale behandeling ga je daarom naar een bijzonder carrière-evenement!

/////// EINDE PERSBERICHT //////////

Over Memory Events

Naast DiversityWorks organiseert Memory Events ook het Jobnet Career Event, de Carrièrebeurs Overheid en De Nationale Carrièrebeurs. Memory Events maakt deel uit van de Memory Group, opgericht in 1989, en is marktleiderschap in de communicatie met studenten en starters op de arbeidsmarkt. Dit realiseren we met een grote diversiteit aan activiteiten en producten die vallen onder de drie werkmaatschappijen van de Memory Group: Memory Publications, Memory Events en Memory Online.



Ingezonden persbericht