Ingezonden persbericht

Cultuur op de Campus

Radboud Universiteit Nijmegen

www.ru.nl/cultuuropdecampus

Het collegejaar 2007-2008 nadert langzaam het einde, en zo ook het culturele seizoen op de Radboud Universiteit. Voor Cultuur op de Campus betekent dat, dat de verschillende competities hun apotheose gaan bereiken! Zo is er vandaag in het CultuurCafé de Nijmeegse voorronde van Nootuitgang, een landelijke contest voor studenten-singer-songwriters. De afgelopen twee jaar won de Radboud Universiteit glansrijk de landelijke finale, dus dat belooft.

Daarnaast zijn de halve finalisten bekend van Kaf en Koren, de bandstrijd voor RU-studentenbands. Zij spelen op 22 en 29 mei in Merleyn om een finaleplaats (12 juni in Doornroosje).

De finale van Cultuur op de Campus' Nijmeegse Theatersport Competitie, waarvan de voorrondes maandelijks in het CultuurCafé plaatsvinden, is op woensdag 4 juni in Lux.

Alle informatie op een rijtje:

Dinsdag 15 april

Nijmeegse voorronde NOOTUITGANG

Nootuitgang is de landelijke singer-songwritercompetitie voor studenten. De voorrondes vinden plaats in twaalf verschillende steden en nu is het de beurt aan Nijmegen. Al twee jaar op rij komt de Nootuitgangwinnaar uit Nijmegen, en graag voegen we daar een derde aan toe! In de Nijmeegse voorronde strijden de muzikale talenten van de Radboud Universiteit om de felbegeerde plek in de finale op 31 mei in Eindhoven.

De kanshebbers zijn: Robert Keder (student Psychologie), Martijn Mesman (Communicatiewetenschappen), Leontine Snoeren (Biologie), Niels Gerrits (Psychologie), Hoan (Sociologie) en Dianne van Houdt (Economie). Zij zullen elk twee zelfgeschreven nummers ten gehore brengen. Meeste van hen begeleiden zichzelf op piano of gitaar, maar er zijn ook minder conventionele singer-songwriters: bij Hoan (Howie Ching Chung) kun je synthesizer en drumcomputer verwachten.

De jury roept aan het eind van de avond de winnaar uit, die behalve een plekje in de finale ook een optreden op Sound of Science zal winnen. De jury bestaat uit Marten de Paepe (programmeur Camelot Live, winnaar Nootuitgang 2007), Marian van der Noordt (recensent 3voor12) en Paul de Graaf (singer-songwriter).

Wees erbij en luister naar de mooiste liedjes die de Radboud Universiteit in huis heeft!

* 20.00-22.00u, CultuurCafé, Mercatorpad 1, entree gratis, www.nootuitgang.nl

Donderdag 22 mei

KAF EN KOREN halve finale I

De voorrondes in het CultuurCafé zijn gespeeld, de zes halve finalisten bekend. Vanavond stellen de eerste drie, Divided by Hearts, Segunda en Rag and Bone, alles in het werk om de jury en jou ervan te overtuigen dat zij klaar zijn voor de grote finale op 12 juni in Doornroosje. Dans na afloop de spanning van je af op Merleyns Capisce-dansavond.

* 20.30-22.30u, Merleyn, Hertogstraat 13, entree ¤3,50, www.myspace.com/kafenkoren, www.merleyn.nl

Donderdag 29 mei

KAF EN KOREN halve finale II

RU-bands Spawn, RagTag & Bobtails en Boolean spelen vanavond in de tweede halve finale van Kaf en Koren. Na afloop hoor je wie de finalisten zijn die op 12 juni schitteren in Doornroosje. Wees erbij om de broodnodige support te geven en om na afloop lekker te dansen op Capisce, de best begrepen dansavond van Nijmegen.

* 20.30-22.30u, Merleyn, Hertogstraat 13, entree ¤3,50, www.myspace.com/kafenkoren, www.merleyn.nl

Donderdag 12 juni

Finale KAF EN KOREN i.s.m. SVO

Cultuur op de Campus sluit het culturele seizoen op de campus af met de finale van Kaf en Koren in Doornroosje. Twee halvefinalewinnaars en de wildcard-houder maken uit wie studentenbandstrijd Kaf en Koren wint, en zich een jaar lang de beste RU-studentenband mag noemen. Tijdens de pauze houdt Studenten voor Oekraïne (SVO) een loting met prachtprijzen en na de prijsuitreiking sluit Cultuur op de Campus de avond en bovendien het seizoen af met een eindact waar je u tegen zegt. De naam houden we nog even geheim, maar houd de posters in de gaten!

* 20.00-04.00u, Doornroosje, Groenewoudseweg 322, ¤7 (student)/¤10, voorverkoop: www.doornroosje.nl, 024-3554243, www.myspace.com/kafenkoren

Woensdag 7 mei

THEATERSPORT: Dubbel en Dwars vs. Binnenste Buiten

Wees getuige van de achtste en laatste voorronde van de Nijmeegse Theatersportcompetitie '07-'08. Na een spannende derby waarin de beide teams al hun improvisatietalent in het werk stellen om je daadwerkelijk spierpijn in de maagstreek te bezorgen, wordt bekend welke twee teams naar de finale gaan, op woensdag 4 juni in Lux.

* 20.00-22.00u, CultuurCafé, Mercatorpad 1, entree gratis

Woensdag 4 juni

Finale NIJMEEGSE THEATERSPORT COMPETITIE

De Nijmeegse Theatersportcompetitie bereikt zijn apotheose. Na een seizoen van maandelijkse wedstrijden tussen de beste theatersportgroepen die Nijmegen rijk is, zijn twee finalisten uit de bus gekomen die zowel publiek als rechters naar hun hand wisten te zetten. Nu is het menens: wie wint in Lux, mag zich een jaar lang Nijmeegs theatersportkampioen noemen. Wees getuige van theatersport op topniveau en wie weet, wie weet geeft jóuw acteersuggestie wel de doorslag.

* 20.00-22.00u, Lux, Mariënburg 38-39, ¤2,50 (studenten) of ¤3,50, voorverkoop vanaf 6 mei ma-vr Gymnasionkamer -1.320 en vanaf 26 mei ma-vr 12.30-13.30u Refter, www.lux-nijmegen.nl

INFO

Cultuur op de Campus is de culturele organisatie van de Radboud Universiteit Nijmegen die film, muziek, cabaret, beeldende kunst, literatuur, debat, theater, dans, nieuwe media, workshops en festivals programmeert op de campus. De voorstellingen zijn gericht op studenten, maar iedereen is welkom. Op de films (à ¤1,50/¤2,50) na en tenzij anders vermeld zijn de programma's gratis te bezoeken.

www.ru.nl/cultuuropdecampus

024-3615912

cultuuropdecampus@dsz.ru.nl

Cultuur op de Campus
Lydia van Aert
Radboud Universiteit Nijmegen
Comeniuslaan 6, k -1.70
T: 024 - 361 59 12
F: 024 - 361 55 47
E: cultuuropdecampus@dsz.ru.nl / l.vanaert@dsz.ru.nl
W: www.ru.nl/cultuuropdecampus