Gemeente Geertruidenberg


Computerbegeleiding weer geslaagd

Ongeveer vijftig deelnemers ontvingen half april een certificaat voor de cursus computerbegeleiding van de SWOG.

Op maandag 14 april was er een bijeenkomst in de ontmoetingsruimte van Geertrudisstaete waar de senioren in het zonnetje werden gezet.

Wethouder Van den Enden hield een toespraak waarin hij de deelnemers prees voor hun inzet en doorzettingsvermogen.

De gemeente Geertruidenberg steunt het streven van de SWOG om inwoners van de gemeente producten en diensten aan te bieden die bijdragen aan de verbreding van de algemene kennis. Omgaan met de computer hoort daar zeker bij, want informatieverstrekking gaat tegenwoordig steeds meer via de computer en dan kun je als oudere niet achterblijven

Ook in de `huiskamer' van wooncentrum de Leohoeve in Raamsdonk is op 15 april een eindbijeenkomst geweest van deelnemers aan de cursus computerbegeleiding. Ook hier waren de deelnemers zeer enthousiast over de aangeboden stof.

In oktober 2008 worden er weer nieuwe bijeenkomsten georganiseerd. Belangstellende 55-plussers die meer willen weten van de computer kunnen zich dan inschrijven.

De SWOG zorgt met de computerbegeleiding dat 55-plussers bijblijven op een manier die bij hun past. Dat doet de SWOG met behulp van zo'n 130 vrijwilligers die er genoegen in scheppen met hun kennis en talenten 55 plussers te ondersteunen.

De basisbegeleiding is bedoeld voor personen die nog nooit met een computer hebben gewerkt. De internetbijeenkomsten zijn bedoeld als een vervolg op de basisbegeleiding. Voor degenen die ook de internetbijeenkomsten hebben gevolgd, worden binnenkort workshops aangeboden, voor onder andere fotobewerking.

De foto's die tijdens de bijeenkomst in Geertrudisstaete zijn gemaakt, kunt u downloaden via www.swog.nl.