RVD/Kon.Huis nr. 51: Koningin - NIVRA

Rijksvoorlichtingsdienst
Persbericht

Koningin opent nieuw kantoor koninklijk nivra

Hare Majesteit de Koningin opent woensdagmiddag 16 april het nieuwe kantoor van het Koninklijk Nederlands Instituut van Registeraccountants (NIVRA) in Amsterdam. Het NIVRA organiseert tijdens de openingsdag een congres voor kinderen.

Ter gelegenheid van de opening van het nieuwe kantoor biedt het NIVRA de stad Amsterdam een inspiratiecongres voor kinderen aan, met als thema 'Een nieuwe wereld'. Onder andere de rol die geld speelt in het leven van kinderen komt aan de orde. Amsterdamse kinderen krijgen een exemplaar van een speciale uitgave die hen moet helpen bewuster om te gaan met geld.

Parallel aan het kindercongres vindt een bijeenkomst voor genodigden plaats met het thema 'Een nieuw huis, een bloeiend beroep'.

Het NIVRA is de beroepsorganisatie van registeraccountants. De ruim 14.000 leden van het NIVRA zijn werkzaam als openbaar accountant, intern accountant, bij de overheid of in het financieel management. Het NIVRA is opgericht in 1895.

De Koningin woont een deel van het kindercongres bij en neemt het eerste exemplaar van de uitgave voor kinderen in ontvangst. Na een toespraak van de minister van Financiën, drs. W.J. Bos, opent zij het nieuwe pand.

Noot voor redacties (