Gemeente Spijkenisse


Vmbo-leerlingen doen mee aan kampioenschap Flag Football en cheerleaden

25 maart 2008

Flag Ball
Leerlingen van het Vmbo in Spijkenisse nemen het op woensdag 16 april tegen elkaar op tijdens het jaarlijkse flag football kampioenschap op het terrein van korfbalvereniging Olympia aan de Plaatweg in Spijkenisse. Tegelijkertijd wordt ook het kampioenschap cheerleaden gehouden.

Het kampioenschap begint om 14.00 uur; tussen 17.00 en 17.30 uur verzorgt wethouder Marjolijne Lewis de prijsuitreiking.

Flag football is een vereenvoudigde vorm van het American Football, zoals dat door de Amsterdam Admirals in Nederland wordt gespeeld. De Ring van Putten, Penta College C.S.G. de Oude Maas, Angelus Merula, Blaise Pascal en Nova College Charles de Foucauld hebben zich aangemeld voor het Spijkenisser kampioenschap. De twee beste teams gaan naar het Nederlands Kampioenschap flag football op 24 mei in Leiden.

Voor de cheerleaders competitie hebben leerlingen van de deelnemende scholen een aantal workshops cheerleaden gevolgd. Het team met het meest spetterende optreden ontvangt een prijs uit handen van wethouder Marjolijne Lewis.

Het kampioenschap wordt georganiseerd door het sportteam van de gemeente Spijkenisse in samenwerking met Stichting Schoolleague.