Nivra

Koningin opent op 16 april nieuw kantoor NIVRA

Hare Majesteit de Koningin opent op woensdagmiddag 16 april 2008 het nieuwe kantoor van het Koninklijk NIVRA in Amsterdam. Ter gelegenheid van deze opening zal zij tevens aanwezig zijn bij een bijzonder inspiratiecongres, bestemd voor kinderen uit Amsterdam.

Het NIVRA, de beroepsorganisatie van registeraccountants, is op 31 maart jl. verhuisd naar een nieuw kantoor, gelegen aan de Antonio Vivaldistraat 2-8 te Amsterdam.

Ter gelegenheid van de opening van het nieuwe kantoor biedt het NIVRA de stad Amsterdam als cadeau een inspiratiecongres voor kinderen aan. Dit congres heeft als thema `Een nieuwe wereld'. Via een wedstrijd is hiervoor een aantal kinderen uit groep 8 geselecteerd, afkomstig van basisscholen uit heel Amsterdam.
Creativiteit en inspiratie zullen centraal staan tijdens dit congres, maar ook de rol die geld speelt in het leven van kinderen zal aan de orde komen.
De Koningin zal, alvorens de officiële opening te verrichten, een deel van dit kindercongres bijwonen. Daarbij krijgt zij het eerste exemplaar uitgereikt van een speciale uitgave die kinderen moet helpen bewuster om te gaan met geld.

Parallel aan het kindercongres organiseert het NIVRA een bijeenkomst voor genodigden met als thema `Een nieuw huis, een bloeiend beroep'. Deze bijeenkomst heeft het karakter van een ontmoetingstocht door het nieuwe NIVRA-kantoor, met een aantal sprekers uit zeer verschillende disciplines.

Aan het slot van het programma zal de Koningin de officiële opening van het nieuwe kantoor verrichten, in aanwezigheid van relaties, leden en werknemers van het NIVRA. Bij die gelegenheid zal door de minister van Financiën drs. W.J. Bos een toespraak worden gehouden.