Gemeente Oldenzaal


Dag van de Dialoog: thema Noaberschap staat centraal

gepubliceerd op : 3-4-2008

Op 16 april aanstaande vindt in Oldenzaal voor de tweede keer de Dag van de Dialoog plaats, tegelijk met andere steden in Overijssel. Oldenzaalse burgers gaan met elkaar in gesprek over onderwerpen die hen bezighouden, inspireren en die misschien zorgen baren. Dit jaar staat het thema "Noaberschap" centraal.

Wat betekent "zorg voor elkaar" en "interesse in je medemens"? Na een korte inleiding van burgemeester Backhuijs zullen mensen met verschillende achtergronden met elkaar hierover een dialoog aangaan: jong / oud, wel / geen handicap, allochtoon en autochtoon, verschillende religieuze achtergronden. Als uitgangspunt bij de gesprekken geldt dat de gesprekken een dialoog vormen. Deze dialoog is geen discussie. In een dialoog gaat het er om, zonder waardeoordeel, naar elkaar te luisteren en ervaringen in een veilige omgeving met elkaar te kunnen delen. Om elkaar beter te leren kennen. Om samen te kunnen werken aan een samenleving.

De gesprekken worden gevoerd in het stadhuis in Oldenzaal, onder genot van een maaltijd. Onder het eten zal er met elkaar over het thema gesproken worden. Na de maaltijd en het gesprek zal er een gezamenlijke afsluiting zijn omlijst met muziek van een Bosnische band.

Diverse organisaties, zoals Artikel 1 Overijssel, Impuls, Fatih Moskee Oldenzaal, Humanitas Oost Twente en de gemeente Oldenzaal, zijn momenteel actief met de voorbereidingen.

Wilt u meepraten? U kunt u zich tot 11 april aanstaande telefonisch aanmelden bij Impuls, tel: 0541-571414. Deelname is gratis.