Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Nieuwbouw Meester Baarsschool

informatieavond op woensdag 16 april

Op woensdag 16 april organiseert de deelgemeente een informatiebijeenkomst over de nieuwbouwplannen van de Meester Baarsschool aan de Koninginneweg. De avond wordt gehouden in de raadzaal aan de Groene tuin 317 en begint om 19.30 uur.

Nieuwbouwplannen
De Meester Baarsschool aan de Koninginneweg was gehuisvest in de panden op nummer 228 en op nummer 300. De bouwkundige staat van het hoofdgebouw (nummer 228) is heel slecht en de school kampt al jarenlang met ruimtegebrek.
Deze twee knelpunten hebben er toe geleid dat de gemeente Rotterdam heeft besloten het hoofdgebouw met de daarnaast gelegen woning te slopen en hiervoor in de plaats een nieuwe school te bouwen. In de nieuwbouw, bestaande uit twee verdiepingen, kunnen alle leerlingen weer worden ondergebracht.
Tot die tijd zijn de leerlingen ondergebracht in een noodgebouw aan de Adriaan de Jongstraat.

Tijdens de eerste bijeenkomst op 6 juni vorig jaar, zijn er opmerkingen gemaakt door omwonenden over het ontwerp van de nieuwbouw. Ook is dit ontwerp aan de commissie Welstand gepresenteerd. De commissie kon zich niet vinden in die opzet waarbij het zwaartepunt van het gebouw op de hoek Koninginneweg/ Kruisherenstraat lag. Daarom is nu een nieuw ontwerp gemaakt waarbij het accent van het gebouw op de Koninginneweg ligt.

Tijdens de bijeenkomst zijn medewerkers van de school, de diensten en de deelgemeente aanwezig om uw vragen te beantwoorden.