Gemeente Rhenen


Professionaliseringsdag Het jonge kind in beeld

In het kader van het VVE-beleid en het bevorderen van de onderlinge samenwerking tussen de verschillende kindgerichte instellingen, wordt er in het gemeentehuis in Rhenen op 16 april 2008 van 12.30 uur tot 17.30 uur de professionaliseringsdag Het jonge kind in beeld georganiseerd

Deze bijeenkomst is speciaal bedoeld voor leidsters van peuterspeelzalen en kinderopvang, onderbouwleerkrachten, wijkverpleegkundigen, ambtenaren jeugdbeleid en intern en extern betrokkenen in de gemeente Rhenen.

VVE (vroeg- en voorschoolse educatie) houdt in dat kinderen op jonge leeftijd meedoen aan educatieve programmas. De programmas beginnen in een peuterspeelzaal of kinderdagverblijf en lopen door in de eerste twee groepen van de basisschool. De doelstelling van het VVE-beleid is de ontwikkeling van kinderen zodanig te stimuleren dat hun kansen op een goede schoolloopbaan worden vergroot.

Om kinderen te kunnen volgen en vroegtijdig problemen in hun ontwikkeling te signaleren en waar nodig hulp te bieden is een samenwerking tussen de verschillende instellingen van groot belang.

Wethouder Marius Guichelaar zal deze bijeenkomst openen. Jarenlang heeft hij zich samen met Natascha Nijenhuis, ambtenaar van Onderwijs en Welzijn, ingezet om een goede uitvoering van VVE binnen de gemeente Rhenen gerealiseerd te krijgen.

Na de opening volgt de inleiding met als thema het jonge kind in beeld. Deze inleiding zal worden verzorgd door Anne van Bijnen, orthopedagoog van de onderwijsbegeleidingsdienst Giralis in Ede/Den Bosch. Verder kunnen de deelnemers deze middag twee, op de ontwikkeling van kinderen gerichte, workshops volgen. Naast deze zaken is er tevens volop gelegenheid voor onderlinge ontmoeting. De middag wordt op een ludieke wijze afgesloten.

Persbericht 7 april 2008.