Botanische tuinen Utrecht


Muzikale avondopenstelling

Tropisch fluitconcert in Botanische Tuinen

Dit jaar organiseren de Utrechtse Botanische Tuinen een drietal bijzondere avondopenstellingen op Fort Hoofddijk. De eerste is op woensdag 16 april met als gasten een fluitist, 2 klarinettisten en tientallen fluitkikkers.

De avondopenstelling van 16 juli staat in het kader van tropische vlinders en op 17 september verzorgen de tuinen een literaire plantenwandeling met een inleidende lezing.

Een bijzonder concert

De avond begint om 19.30 uur met een optreden van drie blazers van het Utrechts Blazers Ensemble. Ze spelen hedendaagse klassieke muziek voor u.

Na een kopje koffie rond 20.00 uur, volgt een intermezzo dat verzorgd wordt door de Antilliaanse fluitkikker (Eleutherodactylus johnstonei) en de Driekleurige gifkikker (Epipedobates tricolor) in de tropische kassen. Als u geluk heeft, kunt u deze bijzondere fluitisten, die niet groter zijn dan een centimeter of drie, in levende lijve zien. Het geluid dat deze minuscule kikkertjes produceren, staat in geen verhouding tot hun grootte. Ze staan bekend om hun avondlijke fluitconcerten, waarbij ze de volumeknop stevig opendraaien.

Dit bijzondere concert wordt rond 20.30 uur afgesloten met een tweede optreden van de musici van het Utrechts Blazers Ensemble. U kunt daarna nog tot 21.15 uur op eigen gelegenheid een kijkje nemen bij de tropische en subtropische planten die in het kassencomplex staan opgesteld.

Informatie

Fort Hoofddijk is van 1 maart tot 1 december dagelijks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Voor deze gelegenheid is de tuin open tot 21.30 uur.

De toegangsprijzen bedragen EUR 5,00 voor volwassenen en EUR 4,00 voor 65+ en groepen. Kinderen tot 12 jaar betalen EUR 1,50, met Museumkaart is de toegang gratis. Fort Hoofddijk is bereikbaar met stadsvervoer lijnen 11 en 12 vanaf Utrecht CS.