Persbijeenkomst 16 april Tour Tibetaanse Nationale Voetbalelftal

09/04/2008 10:06

International Campaign for Tibet

Uitnodiging Persbijeenkomst 16 april
Nederlandse Tour Tibetaanse Nationale Voetbalelftal

Op uitnodiging van International Campaign for Tibet Europe (ICT) bezoekt het Tibetaanse Nationale Voetbalelftal van 15 tot 22 april en van 13 mei tot 20 mei Nederland. Op verschillende plaatsen in het land worden wedstrijden en trainingen georganiseerd.

Het Tibetaanse team bezoekt Nederland en Europa om aandacht te vragen voor de huidige schrijnende mensenrechtensituatie in Tibet, waar in de afgelopen weken protesten hardhandig zijn neergeslagen.

ICT nodigt het elftal uit als onderdeel van de Race for Tibet campagne in het kader van de komende Olympische Spelen in Beijing. De campagne vraagt op een positieve manier aandacht voor de huidige situatie in Tibet en roept op tot het bevorderen van een dialoog tussen de Dalai Lama en de Chinese autoriteiten.

Het in 1999 in ballingschap in India opgerichte Tibetaanse voetbalteam heeft sinds 2001 meegedaan aan verschillende internationale voetbaltoernooien en geeft jonge Tibetanen een kans om aan hun Tibetaanse identiteit uiting te geven. Daarnaast levert het team door het bedrijven van sport een bijdrage aan de bewustwording over het behoud van Tibet's unieke cultuur. De overleving van deze cultuur wordt door ruim 50 jaar Chinese bezetting bedreigd.

Het eerste deel van het bezoek omvat naast trainingen een informele wedstrijd tijdens een Tibetaanse picknick in het Vondelpark, oefenwedstrijden in onder meer Maasland en wedstrijden tegen teams van prominente Nederlanders tijdens het Ticket for Tibet Festival (20 april NSDM terrein Amsterdam Noord). Tussen 13 en 20 mei staan meer wedstrijden op het programma met bekende voetballers.

Persbijeenkomst: Vijzelstraat 77, 1017 HG Amsterdam
Tijd Woensdag 16 april, van 16.30 - 17.30 uur

Wilt u deze persbijeenkomst bijwonen, geef u dan voor dinsdag 15 april op bij Jan Willem den Besten.

Telefoon: 020 3308265 ; 06 26369713
Email: janb@savetibet.org





http://www.savetibet.org