Gemeente Putten


---

Putten, 9 april 2008

Binnenkort organiseert de gemeente weer wijkveiligheidsavonden.


- Op woensdag 16 april 2008 is de wijkveiligheidsavond voor bewoners in het centrum (gelegen tussen de straten Harderwijkerstraat tot aan de Brinkstraat, Brinkstraat, Papiermakerstraat, Oude Rijksweg, Engweg en Voorthuizerstraat). De avond wordt gehouden in zalencentrum De Huifkar aan de Kerkstraat 67 en begint om 19.30 uur.


- Op woensdag 23 april 2008 is de wijkveiligheidsavond voor bewoners van de omgeving Harderwijkerstraat (gelegen tussen de straten Oude Rijksweg, Julianalaan, Wilhelminalaan, Emmalaan en de Drieseweg). Deze avond wordt gehouden in cultureel centrum Stroud aan de Brinkstraat 91 en begint om 19.30 uur.

De bewoners van deze wijken ontvangen een schriftelijke uitnodiging met een aanmeldingskaart.

De bedoeling van deze avonden is dat burgers de gemeente informeren over hoe zij de veiligheid en leefbaarheid in hun wijk beleven. Daarnaast zal de politie de cijfers presenteren die bij hen bekend zijn en indien mogelijk is ook de woningstichting aanwezig.

Het programma voor beide avonden is:

19.00 uur Ontvangst met koffie/thee.

19.30 uur Opening door burgemeester mr. B.J. van Putten.

19.35 uur Inleiding door de programmaleider, de heer B. Willemsen.

19.45 uur Gelegenheid om opmerkingen en klachten over de buurt kenbaar te maken.

20.15 uur Prioriteitstelling met betrekking tot de gemaakte opmerkingen/klachten.

20.45 uur Pauze.

21.00 uur De resultaten van de gemaakte opmerkingen/klachten.

21.15 uur De cijfers van de politie over de gemeente opmerkingen/klachten.

21.30 uur Suggesties en oplossingen voor de gemeente opmerkingen/klachten.

21.55 uur Hoe nu verder en afsluiting.

De gegevens die tijdens de avonden naar boven komen, kunnen worden verwerkt in het VAP voor 2009. Dan zal het veiligheidsplan voor Putten meer toegespitst worden per wijk. Immers, veiligheidsvraagstukken kunnen per wijk verschillend zijn. De te nemen maatregelen dus ook.

In 2007 heeft de gemeenteraad het Veiligheidsactiviteitenplan 2008 vastgesteld. In het VAP zoals het plan afgekort heet, staan verschillende actiepunten die in 2008 gerealiseerd moeten worden. Eén van die actiepunten is het organiseren van wijkveiligheidsavonden in de verschillende wijken van Putten. Vorig jaar vond de eerste wijkavond van de omgeving Groene Scheg plaats. Nu zijn dus de tweede en derde avond gepland voor 16 en 23 april.