Gemeente Cromstrijen


Raad besluit over vestiging TNO in Numansdorp

10-04-2008

De gemeenteraad spreekt zich woensdag 16 april 2008 in een extra ingelaste raadsvergadering uit over de vestiging van een TNO-locatie in de Hogezandse Polder in Numansdorp. Burgemeester Giel Janssen vraagt de raad of hij het zogenoemde inplaatsingsconvenant mag tekenen. In dit convenant staan de voorwaarden waaronder TNO welkom is in de Hogezandse Polder in Numansdorp.

Opdracht van de raad

Dinsdag 12 februari 2008 vergaderde de raad ook over dit convenant. De raadsleden waren het toen unaniem eens: TNO is welkom in de gemeente Cromstrijen, maar de in het convenant geëiste 300 woningen zijn zo cruciaal om de vestiging van TNO en de gevolgen daarvan in goede banen te kunnen leiden, dat de gemeenteraad geen genoegen neemt met de in het inplaatsingsconvenant genoemde 'inspanningsverplichting' van de provincie. Daarom gaven alle raadsfracties het college de opdracht mee om er voor te zorgen dat de 300 woningen met zekerheid in de gemeente Cromstrijen kunnen worden gebouwd.

In de afgelopen twee maanden werkte het college aan de opdracht van de gemeenteraad. De resultaten komen aan bod in een extra raadsvergadering op woensdag 16 april 2008. De vergadering begint om 19.30 uur en vindt plaats in het gemeentehuis. Iedereen is van harte welkom om bij de vergadering aanwezig te zijn.

Kijk voor meer informatie over de mogelijke vestiging van TNO in Numansdorp bij Vestiging TNO in Numansdorp.