Ingezonden persbericht


Persbericht Provinciale Staten

Zwolle, 10 april 2008

08-09

Fracties beraden zich over Warmtenet

Provinciale Staten van Overijssel beraden zich nog of ze 1,8 miljoen euro beschikbaar zullen stellen aan het Warmtenet in Twente. Dat bleek gisteren tijdens de commissievergaderingen van Provinciale Staten. Het voorstel werd zowel in de Commissie Economie, mobiliteit en bestuur (EMB) behandeld als in de Commissie Ruimte, water duurzaamheid (RWD).

De politieke partijen gaven aan dat ze de uitkomsten van de twee debatten in hun fracties gaan bespreken, om volgende week tijdens de Statenvergadering een besluit te kunnen nemen. Via het Warmtenet kunnen woningen in Hengelo op een duurzame manier verwarmd worden. Twence verzorgt het warmteaanbod vanuit de afvalverbrandingsinstallatie, waarmee de komende twintig jaar circa 5000 huishoudens verwarmd worden. Door deel te nemen aan het Warmtenet kan de provincie Overijssel circa een kwart van haar klimaatdoelstellingen realiseren.

Binnen de CDA fractie leefde de vraag of het Warmtenet geen verouderde methode is. Ook waren er kritische geluiden uit de hoek van de VVD over de financiële risico's van de investering. Tijdens de Statenvergadering van 16 april nemen Provinciale Staten een besluit over wel of geen financiële steun aan het Warmtenet.

Bekijk de vergaderingen terug op http://provincie.overijssel.nl/provinciale_staten en klik op 'vergadering online'. Bekijk ook vorige vergaderingen in het online archief.