Offerte voor de Toekomst - Oud Charlois

11/04/2008 13:54

Vestia Rotterdam Feijenoord

Een wandeling door de wijk om de balans op te maken. In het einde van 2006 heeft Vestia Rotterdam Feijenoord met bewoners en andere partijen in Oud Charlois, Rotterdam de 'Offerte voor de Toekomst' opgesteld. Op woensdag 16 april, om 16.00 uur, wordt bekeken welke resultaten zijn behaald en wat er nog te wachten staat. Ter afsluiting van de middag komen alle betrokken, waaronder ook de kunstenaars van stichting B.a.d. en stichting NAC, bijeen om na te denken over de verdere toekomst van Oud Charlois.

Offerte voor de Toekomst
In het einde van 2006 dacht een groep bewoners en kunstenaars actief mee met Vestia Rotterdam Feijenoord over de kansen voor verdere ontwikkeling van Oud Charlois. Dit proces, gecombineerd met verschillende onderzoeken, is vastgelegd in het boek 'Offerte voor de Toekomst'. Het nawoord van dit boek bevat een aantal concrete doelen en toezeggingen. Eén ervan is dat iedereen na een jaar weer bij elkaar zou komen, om de balans op te maken. Nu, ruim een jaar later, wordt die toezegging nagekomen. In samenwerking met de kunstenaars van Stichting B.a.d. wordt daarom de wandeling tijdens de namiddag van woensdag 16 april georganiseerd. Twee belangrijke speerpunten uit de Offerte waren: behoefte aan goede ouderenzorg in Oud Charlois en dat Vestia niet zichtbaar genoeg was in de wijk.

Ouderenzorg in Oud Charlois
Om te voorzien in een behoefte vanuit Oud Charlois en de omgeving voor goede, betaalbare ouderenwoningen in een woonzorgzone, hebben Zorggroep Rijnmond en Vestia Rotterdam Feijenoord de handen ineen geslagen. Op woensdag 16 april tekenen beide partijen een intentieovereenkomst voor het realiseren van een woonzorglocatie aan de Nieuwenhoorn/Quackstraat. Zij zullen zich inzetten voor de totstandkoming van circa 120 levensloopbestendige woningen, circa 36 intramurale zorgeenheden inclusief zorginfrastructuur en een 24-uurs zorggarantie voor alle bewoners.

Vestia zichtbaar in de wijk
In 2006 kwam uit reacties van bewoners naar voren, dat Vestia Rotterdam Feijenoord niet zichtbaar genoeg was in de wijk. Om de gewenste openheid wel te bieden, een nieuw Servicepunt Wijkbeheer. Huurders van Vestia kunnen voortaan in hun eigen wijk aankloppen met vragen over allerlei zaken die betrekking hebben tot wonen.





http://www.vestia.nl