Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Lambriex bij Compokids

11 april 2008

-
Anna Kutsch Lojenga
Compokids 2008, dé muzikale battle tussen basisscholen uit De Baarsjes, vindt dit jaar plaats op woensdag 16 april (vanaf 15.00 uur in De Meervaart).

Een vakkundige jury (o.a. Edsilia Rombley) bepaalt op grond van creativiteit en muzikaliteit wie de beker van Compokids 2008 aan het eind van de middag (17.00 uur) uit handen van Godfried Lambriex in ontvangst mag nemen. De presentatie van Compokids is in handen van Gülden Ilmaz (o.a. AT5).

Compokids 2008, georganiseerd door Aslan Muziekcentrum, brengt met dit evenement de creativiteit en veelkleurigheid van kinderen tussen 9 en 12 jaar oud naar buiten. De kinderen bepalen zelf, met behulp van songwriters en componisten, hoe hun lied wordt vormgegeven. Twaalf groepen van 9 basisscholen uit stadsdeel De Baarsjes doen mee en schrijven elk een lied in verschillende muziekstijlen. Van Afrikaans tot jazz, van latin tot hiphop en van romantische Nederlandse pop tot scheurende rock. Dit alles met een vleugje rap maakt hun optreden een unieke en gevarieerde battle.

CompoKids 2007 CompoKids 2007
Foto's: CompoKids 2007