Stadsdeel Westerpark Amsterdam


Buurtreferendum Domela Nieuwenhuisplantsoen uitslagavond op stadsdeelkantoor

Persbericht
Datum: 14 april 2008

Aanstaande woensdag 16 april 2008 vindt in stadsdeel Westerpark het correctieve buurtreferendum Domela Nieuwenhuisplantsoen plaats. Onderwerp is een deelraadsbesluit over herinrichting en gedeeltelijke bebouwing van het plantsoen. Na het sluiten van de stembureaus wordt de voorlopige uitslag om ca. 22.00 uur verwacht op het stadsdeelkantoor.

Drie buurten gaan naar de stembus: de Spaarndammerbuurt, de Zeeheldenbuurt en de Houthaven. De vier stembureaus zijn open van 7.30
- 21.00 uur en bevinden zich in De Bogt Westerbeer, in De Bredeschool Zeeheldenbuurt en twee in de Spaarndammerschool.

Vanaf 21.00 uur zijn belangstellenden welkom in de centrale hal van het stadsdeelkantoor Westerpark in afwachting van de voorlopige uitslag. Die wordt naar verwachting rond 22.00 uur bekend gemaakt, evenals het aantal voor- en tegenstemmers en het opkomstcijfer. Er geldt voor het buurtreferendum een opkomstdrempel. De uitslag is pas geldig als er minimaal 2827 geldige stemmen zijn uitgebracht.

De officiële uitslag wordt formeel bekend gemaakt op vrijdag 18 april 2008 om 10.00 uur tijdens een openbare zitting van het Hoofdstembureau in het stadsdeelkantoor.

In december 2007 ging de deelraad Westerpark akkoord met een correctief buurtreferendum, gericht op het raadsbesluit over de herinrichting van het Domela Nieuwenhuisplantsoen (besluit 2007/5010). Het buurtreferendum is aangevraagd door bewoners, verenigd in het Referendumcomité. De vraag luidt: De deelraad Westerpark heeft besloten om maximaal 20% van het plangebied Domela Nieuwenhuisplantsoen te bebouwen (raadsbesluit 2007/5010). Bent u voor of tegen dit besluit? Meer informatie vindt u hier
* Buurtreferendum Domela Nieuwenhuisplantsoen