Zangperfomance together forever

15/04/2008 16:51

Kosmopolis

Kosmopolis presenteert: het gras waarop we leven. Together forever! Ter grootte van vierhonderd vierkante meter op het Plein in Den Haag, op woensdag 16 april om 15.30 uur. Meters grote letters van kunstgras vormen de woorden together forever. Ook ligt er het pangaea symbool van kunstgras - kern van het logo van Kosmopolis - dat staat voor de zes continenten. Zes zangers treden op, ieder vanaf een ander continent. Ieder zingt zijn eigen lied en de kunst is elkaar te vinden. Together forever is het motto waaronder een breed scala aan Nederlandse projecten plaatsvindt in het kader van het Europees Jaar van de Interculturele Dialoog 2008.

"Wij kunnen niet scheiden, want wij zijn niet getrouwd." Zo begint de flyer die aan het passerend publiek wordt uitgereikt. Together forever in het gras symboliseert onze gezamenlijkheid. De verbondenheid van miljoenen mensen in dit groene, welvarende land. Het pangaea symbool staat voor de continenten die in de prehistorie uit elkaar dreven en zo de wereldatlas van vandaag vormden. Dit symbool wijst op de oorspronkelijke verbondenheid van continenten en etniciteiten.

Ook politieke partijen zijn onderling verbonden in de missie het land zo goed mogelijk te besturen. Kamerleden proberen oplossingen te vinden voor de problemen waar onze samenleving mee kampt, en slaan de handen ineen om het kabinet adequaat te controleren. De onderlinge communicatie is danig verstoord. Ook op dit kleine stukje Nederland - het Binnenhof - staan mensen met de ruggen naar elkaar toe. Overal in het land zijn individuen en organisaties actief om mensen bij elkaar te brengen, zo ook Kosmopolis. Wij willen dat de politiek het goede voorbeeld geeft en de dialoog blijft opzoeken.

Kosmopolis zal met haar Grasactie! op onverwachte momenten en op onverwachte plaatsen het publiek uitdagen om die verbondenheid te hervinden, in het hele land, van Hoogezand-Sappemeer tot in Zuid-Limburg. Onder de titel Grasmatdebat worden burgers uitgenodigd om met elkaar in gesprek te gaan, omdat we na een lange periode van onrust en wantrouwen behoefte hebben aan de frisse vrijheid van een weiland waarop mensen met verschillende levensstijlen, achtergronden, ideeën en idealen elkaar kunnen vinden. Het hele jaar door vinden activiteiten van together forever plaats in het land. Kijk op www.togetherforever.nl. Voor meer informatie over Kosmopolis, het platform dat de kracht van kunst en cultuur inzet om mensen dichterbij elkaar te brengen, zie www.kosmopolis.nl.

Een zestal zangers geeft woensdagmiddag acte de présence op het Plein: Sopraan en operazangeres Karin Strobos, de van oorsprong Senegalese Fula-zanger Omar Ka, de Joods-Russische Alec Kopyt, de Marokkaanse-Algerijnse Sami el Ghousli, de van oorsprong Indiase Rishi Dhir en mezzo-sopraan Ilda Simonis die vanuit Armenië naar Nederland kwam.





http://www.togetherforever.nl