Gemeente Medemblik

Nieuwe subsidieverordening

De fusie van Medemblik, Wognum en Noorder-Koggenland maakt het noodzakelijk om een nieuw subsidiebeleid voor de gemeente Medemblik vast te stellen. In de raadsvergadering van 4 februari heeft de gemeenteraad de startnotitie voor het subsidiebeleid van de gemeente Medemblik vanaf 2009 vastgesteld. De nota Subsidiebeleid is de inhoudelijke uitwerking van die notitie en vormt de basis voor de nieuwe subsidieverordening en het opstellen van de beleidsregels.

Deze maand wordt het voorgestelde beleid voorgelegd aan de commissie Samenlevingszaken. De gemeenteraad van Medemblik behandelt vervolgens het voorstel om in te stemmen met:

1 de nota Subsidiebeleid gemeente Medemblik
2 de Algemene Subsidie Verordening (ASV) gemeente Medemblik 2008
3 Het intrekken van de Algemene Subsidieverordening Medemblik 2000, de Subsidieverordening Wognum 2000 en de Algemene aanvullende subsidieverordening Noorder-Koggenland 2002.

Bevoegdheid
Bij deze subsidievoorstellen gaat het om de principiële keuze welke onderwerpen voor subsidie in aanmerking komen en om wat voor subsidie het dan gaat. Dit is een bevoegdheid van de Gemeenteraad. De keuze wie voor subsidie in aanmerking komt en de hoogte van die subsidie is een bevoegdheid van het college van Burgemeester en Wethouders.

Informatie
Nadere informatie kunt u verkrijgen bij Johan Hagendoorn van het taakveld Samenlevingszaken, tel: 0229 - 54 81 40. Zie ook www.medemblik.nl; bekendmakingen en publicaties.


- RV Subsidiebeleid