Gemeente Delft

Gemeente slaat munt uit kennis

Het Delftse college van B&W wil Delftse kennisinstituten en het midden- en kleinbedrijf de gelegenheid bieden kennis beter te gelde te maken. Zij stelt de gemeenteraad voor een extra bedrag van ¤ 100.000 hiervvoor uit te trekken. Dit bedrag is bestemd voor deelname aan een programma van de Europese Unie, dat erop is gericht innovaties beter te vermarkten.

Delft wil deelnemen aan het EU-programma TIMBER. TIMBER staat voor Translation of Innovations to the Market by Boosting Entrepreneurship and Regional economy. Het programma richt zich op het beter vermarkten van innovaties, door ondernemerschap en regionale economieën te stimuleren. Deelname aan dit programma is in lijn met de economische strategie van Delft.

Het TIMBER-programma is een samenwerkingsverband van zes steden, waaronder Delft, dat loopt tot en met 2011. Het programma is een voortvloeisel uit de Lissabon-agenda van de Europese Unie, die als doelstelling heeft dat de EU in 2010 de meest competitieve en dynamische kenniseconomie van de wereld is.

Naast het te gelde maken van kennis, wil TIMBER de rol van broedplaatsen versterken, en innovatiecentra met elkaar in contact brengen. TIMBER streeft er ook naar dat (bestaande) faciliteiten beter toegankelijk zijn voor jonge innovatieve MKB-ondernemers.

De gemeenteraad spreekt zich in mei uit over het voorstel.


---

Noot voor de redactie (