Politie Gelderland-Midden

Wageninger (22) gewond bij verkeersongeval in Ede
Publicatiedatum: 16-4-2008 9:38:12

EDE - Een 22-jarige man uit Wageningen is dinsdagochtend in Ede gewond geraakt bij een verkeersongeval. De man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde even voor negen uur op de kruising van de Verlengde Parkweg met de J. T. Tooroplaan toen een
18-jarige vrouw uit Ede met haar auto vanaf de Verlengde Parkweg de kruising op reed. Daarbij zou ze geen voorrang hebben verleend aan de Wageninger, die met zijn snorfiets vanaf de Vincent van Goghlaan de kruising op kwam. Bij de daarop volgende botsing raakte de Wageninger een 36-jarige fietsster uit Ede, die voor de kruising op de Parkweg stilstond. Zowel de fietser als de automobiliste kwam met de schrik vrij. Volgens de politie had geen van allen gedronken. (08-052208)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 376 3053

---

Bromfietser door rood: botsing

Publicatiedatum: 16-4-2008 9:29:21

EDE - Op de kruising van de Dr. W. Dreeslaan met de afrit van de A12 in Ede is dinsdagavond een bromfietser tegen een auto gebotst. De bromfietser raakte daarbij lichtgewond maar hoefde niet naar het ziekenhuis. De politie verdenkt de bromfietser ervan door rood te zijn gereden. Het ongeval gebeurde rond kwart voor twaalf toen de bromfietser, een twintigjarige man uit Ede, over het fietspad langs de Dr. W. Dreeslaan reed van Bennekom richting Ede. Volgens de Edenaar bleef zijn gashendel hangen waarop hij besloot door rood te rijden. Op dat moment kwam een 63-jarige Edenaar met zijn auto vanaf de A-12 de kruising oprijden die de bromfietser niet meer kon ontwijken. Volgens de politie was er geen drank in het spel, wel is de bromfiets van de Edenaar meegenomen voor technisch onderzoek.
(08-052732)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 376 3053

---

Auto te water in Wageningen

Publicatiedatum: 16-4-2008 9:28:46

WAGENINGEN - Op de Veerweg in Wageningen is dinsdagavond een auto te water geraakt. Niemand raakte daarbij gewond. Het voorval gebeurde rond kwart over negen ter hoogte van het Lexkesveer. Door nog onbekende oorzaak belandde de auto van een 54-jarige vrouw uit Randwijk te water waarna de wagen een tiental meters uit de kant onder het wateroppervlak verdween. Op het moment dat de auto te water raakte zat er al niemand meer in. Rijkswaterstaat zal in de loop van woensdag bekijken hoe de wagen geborgen kan worden. In verband met het voorval is het veer voor korte duur uit de vaart geweest. (08-052701)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 376 3053

---