Persberichten Heuvelrug, 09.40 uur.

Utrecht, 16-04-2008

Onder invloed

WIJK BIJ DUURSTEDE- Surveillerende agenten hebben in de nacht van dinsdag op woendag een man aangehouden die te veel gedronken had.

Een 58-jarige man uit Wijk bij Duurstede werd rond 01.00 uur aan de Hoogstraat aangehouden omdat agenten het vermoeden hadden dat de man gedronken had.Agenten namen een blaastest af waaruit bleek dat het vermoeden klopte. De ademanalyse op het bureau wees 300 ug/l uit. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt en hem is een rijverbod van twee uur opgelegd.

Grote verkeerscontrole

VEENENDAAL- Aan de Wageningselaan heeft de politie een verkeerscontrole gehouden. Tussen 09.00 uur en 11.00 uur werd de verkeerscontrole gehouden in samenwerking met Vreemdelingen politie, ANWB en Douane. Doel van de controle was het vergroten van de verkeersveiligheid en aanhalen van samenwerkingsverbanden met externe partners van de politie.

In totaal zijn 71 bestuurders gecontroleerd op het naleven van de verkeersregels. Hiervan zijn 16 bestuurders bekeurd voor; niet dragen van autogordels, niet kunnen tonen van rijbewijs of kentekenbewijs, gebreken aan reminrichting, gebreken verlichting, onvoldoende profiel op banden. Hierbij heeft ANWB heeft zes reparaties verricht; vier keer voor verlichting, een keer voor een defecte motorkap en een defecte stekkerdoos.

Tegen boom

COTHEN- Dinsdagavond is een man op zijn bromfiets tegen een boom gereden.

De 32-jarige man uit Cothen reed omstreeks 20.45 uur over de Groenewoudseweg toen hij tegen een boom botste. In eerste instantie was hij buiten kennis, maar later weer bij kennis. Mogelijk had hij alcohol gedronken waardoor het ongeval plaatsvond. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het UMC. Een bloedproef moet uitwijzen of hij daadwerkelijk gedronken had.