Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 15 april

* POLITIE ARRESTEERT MAN VOOR HUISELIJK GEWELD

VLAARDINGEN - Politiepersoneel van het district Waterweg-Noord heeft maandagavond een 48-jarige man uit Vlaardingen aangehouden voor huiselijk geweld. Rond elf uur kreeg de man onenigheid met zijn vrouw in hun woning aan de Professor Rutgersstraat. Hierbij had de verdachte zijn vrouw geslagen. De 14-jarige zoon van de vrouw was ertussen gesprongen waarna een vechtpartij ontstond tussen de verdachte en de jongen. Politiemensen hebben in eerste instantie de zoon en de man aangehouden. De jongen werd kort daarna heengezonden.


* 3 MAAL RIJBEWIJZEN INGENOMEN VOOR GEVAARLIJKE RIJGEDRAG

FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft diverse rijbewijzen van autobestuurders ingenomen. Maandagmiddag rond vier uur reed een
25-jarige vrouw uit Dordrecht over de A16 bij Ridderkerk. Ze reed
154 km/uur, waar 100 is toegestaand. Agenten hielden haar staande en vorderden haar rijbewijs. Maandagavond rond half negen zagen surveillerende politiemensen een bestuurster rijden op de A16 die
160 km/uur reed over een langere afstand. De 30-jarige vrouw uit Zwijndrecht moest daarop haar rijbewijs inleveren. Maandagavond rond negen uur constateerden agenten dat een bestuurder op de A26 met een snelheid van 175 km/uur reed, waar 100 is toegstaan. De
43-jarige man uit 's-Gravenhage moest hierop direct zijn rijbewijs inleveren.


* POLITIE ARRESTEERT TWEE MANNEN NA VECHTPARTIJ

MAASSLUIS - De politie heeft maandagmiddag twee mannen uit Maassluis gearresteerd (30 en 31 jaar) na een vechtpartij op de Koningshoek. Rond drie uur ontstond er een vechtpartij tussen drie mannen. De vermoedelijke aanleiding is een langer lopende onenigheid tussen de mannen. De derde man, een 22-jarige Rotterdammer, raakte licht gewond. Diezelfde middag meldde de twee verdachten zich aan het politiebureau. Zij werden aangehouden.


* BRAND IN WONING
SCHIEDAM - Maandagavond rond kwart voor zeven ontstond er brand in een woning aan de Boerhaavelaan. De vermoedelijke oorzaak van de brand was een doos die op het fornuis vlam had gevat. De brandweer bluste de brand. Niemand raakte gewond.


* POLITIE ARRESTEERT INBREKER NA ACHTERVOLGING

SCHIEDAM - Politiemensen van het district Waterweg-Noord hebben in de nacht van maandag op dinsdag een 27-jarige Schiedammer gearresteerd na een inbraak in een woning aan de Dam. Een getuige meldde rond drie uur de inbraak en gaf aan de politie het signalement van de verdachte en zijn vluchtroute door. Na een achtervolging vanaf de Dam werd de verdachte, die was gevallen en op zijn rug lag, op de Westmolenstraat aangehouden. Na onderzoek bleek dat een ruit van een woning aan de Dam was verbroken en dat voor het raam een flatscreen klaar stond om meegenomen te worden. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.


* EX-PARTNER AANGEHOUDEN NA BEDREIGING
FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft een jongen aangehouden na bedreiging van een vrouw. Maandagavond rond half tien kreeg de politie melding van een bedreiging aan de Averdijk. Daar aangekomen bleek dat een jongen zijn exvriendin had bedreigd met een mes en was daarna weggefietst. Agenten stelden een onderzoek in de omgeving in en hielden de verdachte aan op de Olympiaweg. Het mes was op de Averdijk al afhandig gemaakt door de vader van de ex. De 21-jarige Rotterdammer is met fiets overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.


* VERKEERSCONTROLE
RIDDERKERK - De politie heeft een verkeerscontrole uitgevoerd op de Rijnsingel. Bij de actie is ook een ANPR-camera ingezet. Maandagmiddag tussen half drie en maandagavond half tien voerden agenten een verkeerscontrole uit. Daarbij constateerden zijn ondermeer de volgende overtredingen: niet dragen autogordel (2), niet direct kunnen tonen van rijbewijs (6), losse lading (1), mobiel bellen (4), apk vervallen (3), rijden zonder rijbewijs (2), rijden met ingevorderd rijbewijs (2), onverzekerd voertuig (1), rijden onder invloed van alcohol (1), geen gehoor geven aan stopteken (1), geen gebruik maken van kinderbeveiligingsysteem (1) en geen ID. Agenten vorderen ook drie openstaande bekeuringen in ter waarde van ongeveer 800 euro. De Rijksbelastingen deden ook mee aan de actie. Zij vorderen openstaande bedragen van ruim
12.000 euro in en namen drie auto's in beslag.


* VERDACHTEN HELING AANGEHOUDEN
FEIJENOORD-RIDDERSTER / LOMBARDIJEN - De politie heeft drie jongeren opgepakt als verdachten van heling. Maandagmiddag rond half drie kreeg de politie melding van scooteroverlast op de Homerusstraat. En van de jongens stond naast een scooter, waarop de agenten de man erop aanspraken dat er niet geklust mag worden op straat aan de brommer. Tijdens het onderzoek dat de politiemensen uitvoerden ging een van de betrokkenen er rennend vandoor. Na een achtervolging, hielden de agenten de verdachte aan. Er werd verklaard dat de bromfiets zou zijn gevonden bij een container. Dit werd niet vertrouwd door de politiemensen. Daarom hielden ze ook nog twee anderen uit de groep aan. Het Rotterdamse drietal van 15, 15 en 16 jaar oud, zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.


* POLITIE ARRESTEERT DRIETAL NA GEWELD TEGEN AGENTEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Oost heeft maandagavond drie Rotterdammers gearresteerd na hevig verzet tijdens een arrestatie voor huiselijk geweld. Rond half negen kreeg de politie een melding van huiselijk geweld in een woning aan de Schapendreef. Een 27-jarige vrouw zou, terwijl haar driejarige dochtertje in de woning was, mishandeld zijn door haar
33-jarige partner. De 33-jarige bewoner deed pas na meerdere malen bellen de deur van de woning open en hij weigerde de agenten binnen te laten. Toen de man de deur dichtgooide, hielden de politiemensen dit tegen en gingen, zodat zij met de bewoonster konden spreken, de woning in waar zij glasscherven op de grond zagen liggen en een losse kamerdeur. De man weigerde mee te werken en spuugde een agent in zijn gezicht. De politiemensen wilden de Rotterdammer arresteren, waarop hij begon te schoppen en te slaan. Tijdens de worsteling, waarbij de verdachte bleef slaan en schoppen, spuugde hij bloed en speeksel in het gezicht van de twee politiemensen. Ook probeerde hij een politieman te wurgen. Twee vrienden van de verdachte, 26 en 29 jaar uit Rotterdam, bemoeiden zich met de aanhouding en vielen de agenten aan. Na het arriveren van assistentie kon het drietal met gepast geweld worden aangehouden. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. De recherche stelt een nader onderzoek in.


* WIJKACTIE IN 110-MORGEN
ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft een wijkactie gehouden in de wijk 110-morgen. Dit in samenwerking met de bewonersorganisatie, de ROTEB, Gemeentewerken, Stadstoezicht (STZ) en de buurtconcierge. Maandagochtend vanaf acht uur tot maandagmiddag vier uur is er een wijkcontrole uitgevoerd. Er is gelet op verkeersoverlast, vuil naast de containers, loslopende honden en bijvoorbeeld fietsen op de stoep. Door STZ is vier keer een bekeuring uitgeschreven voor het foutief aanbieden van huisvuil. Tevens zijn er door hen 22 klachten afgehandeld. De Roteb heeft een groot gedeelte van de wijk ontdaan van zwerfvuil. Door gemeentewerken is ongelijke bestrating in de wijk aangepakt. Door het politiewijkteam is nav klachten een snelheidscontrole uitgevoerd op de Ankie Verbeek Ohrlaan. Van de 390 passanten reden er 52 te snel. De hoogst gemeten snelheid is 87 km/uur, waar 50 is toegestaan.


* VERNIELER AANGEHOUDEN DOOR POLITIE
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft een vernieler aangehouden op het Centraal Station. Via cameratoezicht hadden medewerkers op dinsdagochtend rond een uur gezien (in de nacht van maandag op dinsdag) dat drie mannen bij een stoel stonden, waarvan een de stoel aan het vernielen was. Gewaarschuwde politiemensen hebben de verdachte vervolgens aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. De 18-jarige Rottedammer is ingesloten voor nader onderzoek. Tevens werden de ouders gebeld van de jongen dat hij de nacht niet thuis zou doorbrengen.


* VERDACHTEN OPENLIJKE GEWELDPLEGING AANGEHOUDEN

SPIJKENISSE / DE EILANDEN - De politie heeft twee jongeren aangehouden die verdacht worden van openlijke geweldpleging tegen een persoon. Maandagmiddag rond kwart voor ''n kreeg de politie melding dat enkele scholieren een jongen in elkaar sloegen. Dit was bij een school aan De Ritte. Het 15-jarige slachtoffer was geslagen en geschopt tegen zijn hoofd. Hij had een verwonding aan zijn hoofd en knie en een tand door zijn lip. Het aangehouden tweetal, een 13-jarige uit Rotterdam en een 15-jarige uit Spijkenisse, is overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld.


* POLITIE ONDERZOEKT VERNIELINGEN AAN BASISSCHOOL

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - De politie van het district Oost stelt een nader onderzoek in naar vernielingen op een basisschool aan de Hyacint. Maandagochtend werd ontdekt dat onbekenden ruiten van de school hadden vernield, zowel van de lokalen als op het dak. Ook was de school beklad met een witte verf. De politie stelt een onderzoek in om de identiteit van de verdachten te achterhalen. Getuigen of mensen die mogelijk meer weten over de vernielingen worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook bellen met M. Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.


* AANHOUDING VAN BENZINEDIEF
NIEUWE-TONGE - De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van vernieling en diefstal. Maandagochtend rond vijf uur kreeg de politie melding van een oplettende getuige die aangaf dat een man heen en weer liep naar een auto. De gewaarschuwde agenten werden ter plaatse door de melder aangesproken dat de verdachte een straat, de Zuiddijk, was ingelopen met een jerrycan. In een auto stonden diverse jerrycans en het stonk naar benzine. Hierop hebben agenten gepost in de omgeving en zagen na een uur een man aanlopen. Hij is staande gehouden door de politiemensen en had diverse gereedschappen bij zich. De 37-jarige man uit Delft wordt verdacht van diefstal van benzine en een autoradio. Hij is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek. De politie heeft de betrokken autoeigenaren benaderd.


* POLITIE ONDERZOEKT DIEFSTAL MET GEWELD BEDRIJF

BARENDRECHT - De recherche van het district Zuid stelt een onderzoek in naar een diefstal met geweld. Maandagmiddag rond half vijf trof een medewerker van een bedrijf aan de Bijdorp-Oost twee vreemde mannen aan op 2e verdieping. Het tweetal rende weg en een collega van de man pakte een verdachte vast. Hierbij kreeg hij een klap van een van de daders. Het slachtoffer liep een hoofdwond op. Hierna renden de inbrekers weg. De recherche stelt een nader onderzoek in.


* ONDERZOEK NAAR BRAND
ROTTERDAM-ZUID / ZUIDERPARK - De politie onderzoekt de toedracht van een brand in een auto. Zondagmorgen rond vier uur kreeg de politie melding van een brandje in een auto die geparkeerd stond aan de Driemanssteeweg. Het vuur was daarna overgeslagen naar een nabijgelegen loods. De brandweer bluste de brand. De auto is weggesleept. De politie onderzoekt de toedracht.


* CONTROLE AANHANGWAGENS
BARENDRECHT / ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft een aanhangwagencontrole uitgevoerd op de Londen in Barendrecht. Agenten controleerden op zaterdagochtend tussen acht en twaalf uur
35 voertuigen. Daarbij gaven ze ondermeer de volgende bekeuringen: geen gordel (1), geen apk (1), geen hulpkoppeling (1), afvallende lading (2), geen losbreekreminrichting 2), rijden zonder rijbewijs (1), geen verlichting (1), overbelading (2) en geen kentekenplaat (1).


* MAN AANGEHOUDEN NA DIVERSE VERKEERSOVERTREDINGEN

ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft een man bekeurd die diverse verkeersovertredingen had gemaakt. Zaterdagochtend rond elf uur reed een politieman in een burgerauto op de Maashaven OZ in de richting van de Dordtselaan. Daar zag de agent dat een bestuurder met zijn auto veel lawaai maakte, waardoor voorbijgangers opkeken. Op de Dordtselaan reed de man door over een voetgangersoversteekplaats (VOP), waar net een voetganger wilde oversteken. Daarnaast was het kenteken van de man niet goed leesbaar. Hierop hebben agenten de man, die geen medewerking wilde verlenen, aangehouden en overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek. Uiteindelijk werd de man weggestuurd met een bekeuring van 330 euro voor geluidsoverlast, niet goed leesbaar kenteken en het niet voor laten gaan van een voetganger op een VOP.


* ONDERZOEK NAAR SNORFIETS OP AUTO
HELLEVOETSLUIS - De politie onderzoekt de toedracht van een vernieling. Zondagochtend rond zeven kreeg de politie de melding dat een snorfiets op het dak lag van een auto die geparkeerd stond aan de Parnassialaan. De snorfiets stond aan de galerij en is mogelijk naar beneden gegooid. De snorfiets is door de achterruit van de auto gegaan. De politie onderzoekt de toedracht.


* VERDACHTE BALDADIGHEID
SPIJKENISE - Politiemensen van het district De Eilanden hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 18-jarige man uit Spijkenisse aangehouden. Hij wordt verdacht van baldadigheid/vandalisme. Omstreeks kwart voor vier zondag morgen werd gemeld dat een aantal jongeren op de Donaulaan bezig was met het schoppen tegen auto's en er overheen lopen. Op de kruising Donaulaan - Rivierlaan zag men een groepje jongelui staan, die hierbij betrokken zouden zijn. Eén van hen, de 18-jarige, werd op signalement aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiebureau.


* PREVENTIEF FOUILLEREN
ROTTERDAM - Politiemensen van het district Rotterdam-Centrum hebben zaterdagnacht tussen één en twee uur een actie preventief fouilleren gehouden in het kader van bestrijding van wapenbezit. Dit gebeurde op de kruising Poortstraat Delftsestraat. In totaal zijn er 103 mensen gecontroleerd. Niemand had een wapen bij zich. Wel kregen drie mensen een proces-verbaal voor openlijk alcohol gebruik.


* MOTORSURVEILLANCE IN VLAARDINGEN
VLAARDINGEN - De politie heeft tijdens een motorsurveillance enkele bekeuringen uitgeschreven op ondermeer de Schiedamseweg. Zaterdagmiddag van twee uur 's middags tot tien uur 's avonds heeft een motoragent tijdens de surveillance diverse bekeuringen uitgeschreven voor ondermeer: geen rijbewijs voor een bestuurder van een bromfiets en een auto (2), geen helm op bromfiets (1), geen kentekenplaat (1), fout parkeren (2), rijden door rode verkeerslicht (2) en rijden met een scooter in een voetgangersgebied (1).


* AANHOUDING BESTUURDER ONDER INVLOED
SCHIEDAM / WATERWEG-NOORD - De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van het rijden onder invloed. Zondagochtend rond kwart over zes kreeg de politie melding van een oplettende getuige dat een auto tegen enkele betonnen paaltjes was gereden op de kruising van de Gustoweg en de Fortunaweg. De bestuurder zou mogelijk onder invloed van alcohol zijn geweest en was weggelopen. De gewaarschuwde agenten hebben een onderzoek in de omgeving gesteld. Op de Hoofdstraat zagen de politiemensen de man lopen die mogelijk onder invloed van alcohol was. De 28-jarige man uit 's-Gravenhage is hierop aangehouden (voor het rijden onder invloed en het verlaten van een plaats waar een ongeluk heeft plaatsgevonden) en overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* AANHOUDING VAN DRIE JONGE VERNIELERS
MAASSLUIS / WATERWEG NOORD - De politie heeft zondag rond middernacht drie jongens uit Naaldwijk aangehouden omdat zij stationsruiten met stenen hadden ingegooid. Drie jongens in de leeftijd van 16, 16 en 17 jaar waren in nacht van zaterdag op zondag bezig met het vernielen van de ruiten van het station Maassluis-West. Dit werd gezien door twee oplettende getuigen die onmiddellijk de politie alarmeerden. Na het horen van de getuigen en een onderzoek ter plaatse werden de jongeren door het politiepersoneel aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar werden de ouders van de minderjarigen ingelicht. Alle ouders gingen akkoord met een mogelijke HALT-afhandeling. De jongens werden ingesloten en verhoord.


* BRAND IN WONING
ROTTERDAM-WEST - Om even na acht uur zaterdagavond brak er brand uit in een woning aan de 2e Middellandstraat. De kinderen van de bewoners bevonden zich in de woonkamer op de 2e verdieping. Op een gegeven moment zagen ze dat er rook vanaf de 3e etage kwam. De kinderen zijn naar de buren gegaan en daar zijn de hulpdiensten gewaarschuwd. Het vuur is op de 3e verdieping ontstaan vermoedelijk als gevolg van een aantal olielampjes op een schouw. Niemand raakte gewond. De brandweer is geruime tijd bezig geweest om het vuur te blussen.


* VERDACHTE MISHANDELING AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van een mishandeling. Zondagochtend rond kwart voor drie zagen surveillerende politiemensen dat een een ruit van een terrasomheining van een pizzeria aan het Bergpolderplein kapot trapte. De politiemensen hielden hierop de man direct aan. Later bleek dat hij ook nog twee mensen had mishandeld. Hij zou een stoel tegen het hoofd van een 29-jarige Rotterdammer hebben gegooid. De 20-jarige Rotterdammer is overgebracht naar een politiebureau waar hij werd ingesloten voor nader onderzoek.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR OPENSTAANDE BOETE
ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft een man aangehouden nadat was gebleken dat hij nog een openstaande boete had. Zaterdagmiddag rond half twaalf kreeg de politie melding dat een man had getankt bij een benzinepomp aan de Uitweg zonder dat hij geld bij zich had. Volgens de melder maakte de man flinke stampij. De agenten ontdekten na onderzoek dat de man nog een openstaande boete had van ongeveer 3800 euro. Hierop is de 25-jarige Rotterdammer aangehouden en overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek. De man bleek ook nog een rijontzegging te hebben.


* RIJBEWIJS KWIJT NA TE HARD RIJDEN
ROTTERDAM-NOORD - In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie het rijbewijs ingevorderd van een 34-jarige Rotterdammer wegens te hard rijden. De man reed op de A20 met een snelheid van
134 km/u in een 80 km zone. Later ging het gas er nog verder op en reed de verdachte ruim 177 km/u waar 100 km is toegestaan. Politiepersoneel hield de man aan en vorderde zijn rijbewijs in. Ook werd zijn voertuig in beslag genomen. Gedurende het onderzoek bleek dat de snelheidsmeter van de auto defect was.