Zeer gevaarlijk gedrag

Twello, 16-04-2008 o Een staaltje van zeer gevaarlijk gedrag vond dinsdagavond 15 april plaats bij een woning aan de Bachstraat in Twello. Vandalen gooiden zwaar vuurwerk door de brievenbus naar binnen en een beginnende brand kon nog net door de bewoner worden geblust.

Zelf zullen ze het wel als een geintje hebben gezien, maar hun daad had heel anders kunnen aflopen. Rond 21.00 uur werd bij een woning aan de Bachstraat zwaar vuurwerk via de brievenbus naar binnen gegooid. Door de klap sneuvelde niet alleen een ruitje van een binnendeur, maar er ontstond ook een begin van brand. Het tochtgordijn achter de voordeur vatte vlam. De bewoner kon dit brandje gelukkig op tijd doven.De gewaarschuwde politie stelde een onderzoek in, maar de vandalen werden niet meer aangetroffen.

Middels dit bericht hoopt de politie dat de jongeren de risicos van hun daad inzien. Het zou hen sieren wanneer ze zich melden om de schade te regelen en hun excuses aan te bieden. Daarnaast zoekt de politie mensen die weten welke jongelui dinsdagavond met vuurwerk op pad zijn geweest. Zij kunnen bellen met 0900 8844.