Gemeente Sneek


vogelhuisjes aan

Praktijkschool biedt raad vogelhuisjes aan

Tommie en Martijn van de Praktijkschool verblijdden de raadsleden tijdens de vergadering van dinsdagavond (16 april 2008) met unieke vogelhuisjes. Burgemeester Brok was er heel blij mee en verwachtte dat "de vogels er om zouden vechten om in de kastjes hun eieren te mogen leggen".

De actie van de Praktijkschool was een gevolg van een Initiatiefvoorstel van de PvdA over het bevorderen van de aanwezigheid van vogels in de stad. Bij de aankondiging van dit voorstel in de raadsvergadering van 11 maart, had wethouder Jan Bargboer opgemerkt dat het leuk zou zijn als er speciale `Waterpoortvogelhuisjes' beschikbaar waren.

Deze opmerking werd door de Praktijkschool opgepakt. De leerlingen gingen meteen aan de slag en vervaardigden voor alle raadsleden een houten Waterpoortvogelhuisje. De twee mooiste exemplaren werden aangeboden aan burgemeester drs. Arno Brok en aan de indiener van het voorstel, mevrouw Djoke de Jong van de PvdA.

De hele raad ging overigens akkoord met het voorstel van de PvdA. Het college van burgemeester en wethouders zal zich beraden over maatregelen die er toe leiden dat de aanwezigheid van stadsvogels wordt behouden en bevorderd. Daarbij is het niet in de eerste plaats de bedoeling dat er een geheel nieuw beleid wordt opgezet, maar dat de maatregelen worden ingepast in bestaand beleid.

Burgemeester en wethouders komen er dus bij de rad op terug.