Persberichten 16/04 ochtend

Regio, 16-04-2008

Team West Onderwerpen in de uitzending van Team West Team West, een samenwerking tussen RTV West, Politie Haaglanden en Politie Hollands Midden, wordt iedere woensdag uitgezonden. Vanavond, 16 april, komt (onder voorbehoud) het volgende onderwerp aan de orde.

Inbraak in een coffeeshop: In de nacht van woensdag 5 op donderdag 6 maart wordt er ingebroken in coffeeshop GOA aan de Korte Mare in Leiden. Op donderdag omstreeks 03.45 uur wordt er door de alarmcentrale bij de eigenaar gemeld, dat er vermoedelijk wordt ingebroken. Dit blijkt inderdaad het geval en de inbrekers staan op de beveiligingscamera's. Wie herkent ze?

Voorschoten Politie klaar met onderzoek naar drugshandel De politie heeft haar onderzoek naar de handel in harddrugs afgerond. De politie startte dit onderzoek dit jaar naar aanleiding van meldingen van overlast. In totaal zijn twaalf verdachten aangehouden en verhoord. Elf verdachten komen uit Voorschoten en één uit Den Haag. De eerste aanhoudingen vonden 4 april plaats. Alle verdachten zijn na hun verhoor weer in vrijheid gesteld. De politie heeft het proces-verbaal van dit onderzoek verzonden naar het openbaar ministerie. De politie berichtte al eerder over de aanhoudingen. Vrijdagavond 4 april werd in het uitgaanscentrum een 25 jarige Voorschotenaar aangehouden. Nog die avond volgden twee plaatsgenoten van 40 jaar. Zij werden in hun woning aangehouden. Zondagmorgen 6 april volgde een 39 jarige Voorschotenaar. In de week daarna verrichtte de politie nog acht arrestaties, allen mannen van 26 tot en met 37 jaar.

Alphen a/d Rijn Woninginbraak Dinsdagavond 15 april werd er door twee knapen ingebroken in een flatwoning aan de Saffierstraat. Bij thuiskomst ontdekten de bewoners de inbraak en zagen twee knapen wegvluchten. 112 werd gebeld en kort daarna hield de politie op de hoek met de Diamantstraat een jongen uit Alphen aan den Rijn aan. Na het 1e onderzoek dat daarop volgde bleek niet van zijn betrokkenheid bij de inbraak en werd dan ook weer in vrijheid gesteld. De politie gaat verder met het onderzoek in deze zaak. Het is nog onbekend is wat er precies is gestolen.

Gouda Inbrekers op pad? De politie heeft afgelopen nacht vier mannen aangehouden omdat ze in de auto waarmee ze reden, voor inbraak geschikt gereedschap bij zich hadden. Verder had één van de mannen geen identiteitsbewijs bij zich. Rond 01.20 uur viel het oog van surveillerende agenten op de auto die ze op verschillende plaatsen in de stad tegenkwamen. Op het Burgemeester Jamesplein zetten ze de auto aan de kant en controleerden de vier inzittenden, twee mannen uit Rotterdam van 28 en 29 jaar, een 28 jarige man uit Dordrecht en een 34 jarige man uit Ede. Bij verder onderzoek in de auto trof de politie in de achterbak meerdere gereedschappen waarmee inbraken gepleegd kunnen worden. Ook werd nog een wikkel met een wit poeder, mogelijk cocaïne, in de auto gevonden. Vandaag gaat de politie verder met haar onderzoek naar het vreemde gedrag van de mannen. Zij zitten nog vast.

Gouda / Reeuwijk Politie houdt fietsdieven aan en onderzoekt berovingen De politie heeft dinsdag 15 april rond 17.50 uur drie 14 jarige jongens uit Gouda aangehouden. Op het Middenmolenplein stalen zij een fiets. De drie zijn nog ingesloten, mede met het oog op het onderzoek naar twee berovingen die die middag plaatsvonden. De politie sluit hun betrokkenheid bij deze tasjesroven niet uit. In Reeuwijk werd die dag rond 16.30 uur een 78 jarige vrouw uit Gouda beroofd van haar portemonnee. De vrouw fietste over de Vlietdijk toen een jongen op een fiets uit haar fietstas haar portemonnee wist te stelen. In november van vorig jaar was het de vrouw al eens eerder overkomen dat haar fietstas van haar fiets werd getrokken. Zij had de fietstas dan ook nu met een slot aan de bagagedrager vastgezet. De jongen ging er nu echter alleen haar portemonnee vandoor. In Gouda overkwam het een 84 jarige vrouw uit Gouda. Zij fietste gisteren rond 17.30 uur over de Sportlaan toen er twee jongens op één fiets achter haar kwamen rijden. Op een gegegeven ogenblik werd haar handtas uit de fietstas van de vrouw gepakt, keerden de jongens en fietsten er mee weg in de richting van het Olympiadeplein.