Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Veiligheid gestegen in Kralingen-Crooswijk

Uit de veiligheidsindex van gemeente Rotterdam, die vorige week is gepresenteerd, blijkt dat de veiligheid in bijna alle wijken in Kralingen-Crooswijk is gestegen. Het cijfer voor de hele deelgemeente is in 2007 gestegen van 7,1 (2006) naar 7,4.

In bijna alle wijken van deelgemeente Kralingen-Crooswijk is de veiligheid toegenomen. Er zijn hierbij een paar opvallende stijgers. Oud-Crooswijk is een hele punt omhoog gegaan, van een 6,0 naar een 7,0. Ook Kralingen-West is flink gestegen, van een 6,5 naar een 7,0 en Struisenburg van een 8,4 naar een 8,9. Kralingen-Oost en het Kralingse Bos scoren zelfs een 10. De inzet van de verschillende instanties in deze gebieden heeft zijn vruchten afgeworpen.

Dalers

Naast de stijgers zijn er helaas ook drie dalers. In Rubroek, De Esch en de herstructureringswijk Nieuw Crooswijk is de index gedaald. De dalingen zijn echter beperkt, want geen van de wijken komt hierdoor in een andere categorie. Over de oorzaken waarom de veiligheid is afgenomen werd tijdens de presentatie van de veiligheidsindex deze week geen uitspraken gedaan. Analyses van de cijfers zijn nog niet beschikbaar.

Veiligheidsindex
Met de Veiligheidsindex die voor de zevende keer verschijnt meet Rotterdam jaarlijks de veiligheid in de stad. Dat gebeurt aan de hand van een samenvoeging van de harde gegevens van politie en de gemeentelijke diensten en de mening van meer dan 10.000 Rotterdammers over de veiligheid in hun wijk. De index deelt de wijken in 5 categorieën in: onveilig, probleem, bedreigd, aandacht en veilig.