Politie Haaglanden

Persberichten 16 april

Haaglanden, 16-04-2008

Rijden zonder rijbewijs
Den Haag Een 32-jarige Hagenaar werd woensdagmorgen 16 april aangehouden omdat hij zonder geldig rijbewijs in een auto over de Paul Krugerlaan reed. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Theorie-examen alleen is niet voldoende
Den Haag Agenten zagen dinsdag 15 april om 20.40 uur een auto moeilijk rijden op de parkeerplaats bij de Machiel Vrijenhoeklaan. De 29-jarige bestuurster uit Den Haag vertelde dat ze samen met haar man aan het oefenen was. Ze had vorige week examen gedaan en mocht nu rijden, volgens haar. De agenten legden haar uit rijden nog niet toegestaan is met alleen het theorie examen op zak. Ze kreeg een boete voor rijden zonder rijbewijs.

Fietsster loopt gebroken been op bij aanrijding Den Haag Een ambulance vervoerde dinsdag 15 april om 17.40 uur een 66-jarige fietsster uit Den Haag naar het ziekenhuis met een gebroken been. Ze was op de kruising van de Guntersteinweg met de Middachtenweg aangereden door een 38-jarige automobiliste uit Den Haag. De automobiliste had een andere auto voor laten gaan, die door rood reed. Daarna was zij er achteraan gereden en zag ze de fietsster over het hoofd. De politie maakte een proces-verbaal op van de aanrijding.

Verkeers- en snelheidscontrole
Den Haag - de politie voerde dinsdag 15 april om tussen 07.00 en 22.15 uur op verschillende locaties controles uit. Op de Middachtenweg controleerden zij 100 autos en kregen 13 bestuurders een boete voor overtredingen als het niet dragen van een gordel, zonder geldige apk-keuring rijden en het niet kunnen tonen van een rij of kentekenbewijs. Op de Zuiderparklaan en Erasmusweg controleerden agenten op snelheid. In totaal passeerden 5.451 voertuigen de controle. Van hen kunnen 768 bestuurders binnenkort een boete thuis verwachten. De hoogst gemeten snelheid lag op 100 km/u.

Inhaalfout
Den Haag Een 17-jarige bromfietser maakte dinsdag 15 april om 08.30 uur op de Melis Stokelaan een fout bij het inhalen. Hij raakte een personenauto en viel. Ambulancepersoneel vermoedde dat hij daarbij zijn rechtersleutelbeen brak en vervoerde hem naar het ziekenhuis.

Beginnend bestuurder rijdt 180 km/u
Den Haag Surveillerende agenten werden dinsdag 15 april om 19.25 uur op de A4 op zeer hoge snelheid ingehaald. Ze klokten de auto op 180 km/u en gaven hem ter hoogte van Zoeterwoude een stopteken. De 20-jarige bestuurder uit Den Haag kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Politie beindigt burengerucht
Den Haag/Scheveningen Politieagenten kregen dinsdag 15 april kort voor middernacht een melding over burengerucht aan de Van Bleiswijkstraat. Een bewoner belde de polite omdat hij dacht dat er iemand in een woning werd mishandeld. Op het moment dat de agenten bij de woning aankwamen, hoorden zij ook vreemde geluiden. Toch maar even aan de bel en wat bleek? Een circa 40-jarige bevriend stel bedreef op een nogal luidruchtige manier de liefde en alarmeerde zo onbedoeld de buurman en de politie. Met het advies het toch vooral rustig aan te doen vertrokken de agenten lachend.

Jongeren verwijderd uit zwembad
Den Haag De politie moest er dinsdag 15 april om 20.15 uur aan te pas komen om een vijftal jongeren (14-15 jaar) uit het zwembad aan de Seinpoststraat te verwijderen. Het vijftal viel overige bezoekers lastig en weigerde op verzoek van de badmeester hun gedrag aan te passen. Uiteindelijk restte de man niets anders dan de politie te bellen. De jongeren krijgen waarschijnlijk een zwembadontzegging.

Fietsendief aangehouden
Den Haag Dankzij een melding van een getuige kon de politie dinsdag 15 april om 16.55 uur een 25-jarige Hagenaar aanhouden die probeerde een fiets te stelen. De getuige had gezien dat de man voor het Centraal Station aan een fiets stond te rommelen en belde de politie. De getuige gaf een uitgebreid signalement van de verdachte en hierdoor konden de agenten de verdachte kort daarop aanhouden. De politie onderzoekt de zaak.

Auto tegen voetganger
Voorburg Een 37-jarige voetganger uit Den Haag negeerde dinsdag 15 april om 08.00 uur het voetgangerslicht dat op rood stond toen hij de Mgr van Steelaan overstak. Een automobilist kon hem niet meer ontwijken en de Hagenaar hield hoofdpijn en een pijnlijk been over aan het incident.

Onder invloed
Leidschendam Een politieagent in vrije tijd belde dinsdag 15 april om 23.30 uur zijn collegas toen hij achter een auto aanreed, waarvan hij vermoedde dat de bestuurder te veel gedronken had. In de Dokter van der Stamstraat moest de 46-jarige bestuurder uit Leidschendam een blaastest afleggen. Hij blies 485 ugl, waarop de agenten hem aanhielden. Op het bureau kreeg hij een proces-verbaal en een tijdelijk rijverbod uitgereikt. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vier jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (0,2 promille).

Zakjes wiet
Wassenaar Politieagenten controleerden 15 april om 16.00 uur op de Ter Weerlaan een 42-jarige automobilist uit Wassenaar. Toen de agenten de Wassenaarder aanspraken roken zij een enorme wietlucht. De man bleek meerdere zakjes wiet bij zich te hebben. Hij moest mee naar het bureau. De Wassenaarder bleek ook nog een paar openstaande boetes te moeten betalen. Hij is met een proces verbaal naar huis gegaan.

Lichtgewond na aanrijding
Rijswijk Een fietser en de bestuurder en diens passagier van een bromfiets raakten dinsdag 15 april om 16.30 uur gewond toen de bestuurder van de bromfiets op het fietspad van de Beatrixlaan de fietser inhaalde. De fietser en de bromfietser raakten elkaar en kwamen ten val. De 43-jarige fietser uit Rijswijk hield een pijnlijke knie over aan de val, de 15-jarige jongen en het 16 -jarige meisje beiden uit Zoetermeer liepen schaafwonden op. Personeel van de ambulance heeft de slachtoffers ter plaatse behandeld.

Rotdag
Rijswijk - Een 14-jarige jongen uit Rijswijk besloot op 15 april naar winkelcentrum de Boogaard te gaan om wat kleding te stelen. De eigenaar van een kledingwinkel betrapte de Rijswijker om 15.35 uur toen deze kleding meenam uit zijn winkel zonder deze te betalen. De jongen moest mee naar het politie bureau en ging met een dagvaarding naar huis.

Twee keer in de fout
Rijswijk Politieagenten zagen dinsdag 15 april om 16.30 uur een automobiliste rijden op de Generaal Berenschotlaan terwijl zij mobiel belde. De agenten controleerden de 34-jarige vrouw uit Rijswijk en al gauw bleek dat zij geen geldig rijbewijs had. De Rijswijkse moest mee naar het bureau en ging met een proces-verbaal en een bekeuring naar huis.

Mislukte wisseltruc
Delft Een 15-jarige jongen uit Schiedam trachtte dinsdag 15 april de beveiliging van een winkelconcern aan de Olof Palmestraat te omzeilen. De jongen vervalste een winkelbon en probeerde met het door hem bijgezochte artikel uit de schappen het om te ruilen voor geld. Dat mislukte, waarna de beveiliging de politie belde. De jongen kreeg een proces-verbaal.

Auto rijdt fietser aan
Delft Een 32-jarige vrouw uit Delft is dinsdag 15 april gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Voorhofdreef. De vrouw fietste om 12.25 uur op de Voorhofdreef toen zij werd aangereden door een automobilist. De automobilist verliet het Dirk Costerplein en had niet gezien dat de verkeerssituatie daar wegens werkzaamheden tijdelijk was veranderd. De bestuurder verwachtte daarom geen verkeer van rechts en verleende geen voorrang aan de fietster. De auto raakte de fietster aan de linkerkant en de vrouw kwam hierdoor ten val. Zij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de aanrijding.

Meisjes stelen in meerdere winkels
Zoetermeer De politie hield op dinsdag 15 april om 13.55 uur twee meisjes (13 en 14) uit Zoetermeer aan voor winkeldiefstal. Het tweetal werd in een warenhuis op het Theaterplein betrapt toen zij meerdere artikelen wilde meenemen zonder te betalen. Na onderzoek bleek dat de meisjes ook bij drie andere winkels spullen hadden gestolen. De meisjes bekenden de diefstallen. Voor de 13-jarige Zoetermeerse is het de eerste keer dat ze met de politie in aanraking komt. Daarom krijgt zij naast een boete ook een gesprek met de politie om haar uit te leggen wat de gevolgen zijn als zij nogmaals wordt betrapt op diefstal. Het 14-jarige meisje moet zich binnenkort voor de kinderrechter verantwoorden. Voor haar was het niet de eerste keer dat zij werd aangehouden.

Winkeldief met openstaande celstraf
Zoetermeer Personeel van een supermarkt op het Westwaarts hield op dinsdag 15 maart om 8.30 uur een 33-jarige man uit Den Haag aan voor winkeldiefstal. De politie nam de verdachte mee naar het politiebureau. Hij bleek een grote hoeveelheid tubes tandpasta te hebben gestolen. Uit controle van zijn persoonsgegevens bleek dat de verdachte die dag voor de rechter moest verschijnen. Ook had hij nog een gevangenisstraf open staan van zeven dagen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij zit nog vast en wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Verdachte huiselijk geweld aangehouden
Zoetermeer De politie hield dinsdag 15 april kort voor middernacht in een portiek een 32-jarige Zoetermeerder aan. De man mishandelde zijn eveneens 32-jarige vriendin. Politieagenten moesten tussenbeide komen en hielden de man uiteindelijk aan. Zijn partner deed aangifte bij de politie. De politie heeft de man in zijn woning aangehouden en in verzekering gesteld. Het politiekorps Haaglanden werkt met partners samen om huiselijk geweld aan te pakken en het probleem inzichtelijk te maken. De partners zijn onder andere het Openbaar Ministerie en hulpverleningsinstanties zoals 'De Waag'. Huiselijk geweld blijft echter nog te vaak achter gesloten deuren. De campagne Nu is het genoeg van het Steunpunt Huiselijk geweld
(www.steunpunthuiselijkgeweld.nl) is erop gericht dat slachtoffers (sneller) hulp zoeken, zodat het geweld een halt kan worden toegeroepen.