Amsterdam Oud Zuid


Ontwerp-Actieplan omgevingslawaai Amsterdam ter inzage

De gemeente Amsterdam heeft het ontwerp-Actieplan Omgevingslawaai Amsterdam opgesteld. De verplichting tot het opstellen hiervan vloeit voort uit de implementatie van de Europese Richtlijn Omgevingslawaai.

`Verminder de hinder'

In het Actieplan Omgevingslawaai Amsterdam worden beleidsuitgangspunten, maatregelen en acties voorgesteld die kunnen bijdragen aan het verminderen van ernstige hinder door omgevingslawaai in Amsterdam. Omgevingslawaai wordt veroorzaakt door wegverkeer, vliegtuigen, spoorwegen en bedrijven in of nabij Amsterdam.

De gemeente Amsterdam heeft alleen bevoegdheden ten aanzien van het geluid van wegverkeer (behalve de Rijks- en provinciale wegen) en van bedrijven. Wegverkeer veroorzaakt de meeste geluidhinder, zo blijkt uit de resultaten van de Geluidkaart zoals vastgesteld door Burgemeester en wethouders op 26 juni 2007. De aanpak van deze bron van geluidhinder, dus auto's en trams, vormt dan ook de kern van het actieplan.

Inspraak

De plannen liggen ter inzage bij de informatiecentra van de stadsdeelkantoren aan de Karel du Jardinstraat 65 en Koninginneweg 1. Ook zijn de plannen te zien via www.geluid.amsterdam.nl.

U kunt tot en met woensdag 28 mei 2008 een zienswijze op de plannen indienen door een e-mail te sturen naar: dmb@amsterdam.nl onder vermelding van `Zienswijze Actieplan Omgevingslawaai Amsterdam'.

Zienswijzen kunnen ook schriftelijk worden ingebracht bij de Dienst Milieu- en bouwtoezicht (DMB), Postbus 922, 1000 AX Amsterdam.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de DMB, het algemene telefoonnummer is 020 551 3888.