Politie Groningen

Woensdag 16 april 2008

Provincie Groningen, 16-04-2008

Groningen: veel fout bij Drent

Een 30-jarige inwoner van Zuidlaren kon dinsdagnacht het politiebureau in Groningen verlaten met een reeks bekeuringen op zak. De politie controleerde iets na 1 uur een auto op de Petrus Campersingel. In de wagen werden twee bolletjes cocaïne aangehouden. In de kofferbak lag inbrekersgereedschap. De bestuurder bleek bij nader onderzoek een valse naam te hebben opgegeven. Hij was niet in het bezit van een rijbewijs. De man kon in de loop van de nacht zonder auto naar huis.

Groningen: inbreker aangehouden

De politie sloeg dinsdagavond aan het Jozef Israëlplein een 31-jarige Stadjer in de boeien. De man had geprobeerd in te breken in een woning maar was niet verder gekomen dan het inslaan van een raam. Toen de politie aan kwam rijden, toonde man een opvallende belangstelling voor geparkeerde autos. Hij kon op aanwijzing van een getuige worden aangehouden.

Groningen: bromfietser op lantaarnpaal

Een 22-jarige bromfietser klapte dinsdagmiddag op de Siersteenlaan in een bocht op een lantaarnpaal. De man werd met tot nu toe onbekend letsel in een ziekenhuis opgenomen. Hij verklaarde tegen de politie dat hij een aantal biertjes had gedronken. Van hem is een bloedmonster afgenomen.

Groningen: bon voor spandoek

Twee inwoners van Groningen kregen dinsdagavond een bekeuring omdat ze vanaf de autosnelweg A7 bezig waren een spandoek boven het Winschoterdiep op te hangen. Een van de twee lag bij het bevestigen van het doek op de vluchtstrook van de autosnelweg. Een voorbijganger schrok daar zo van dat deze boven op de rem trapte. Achter deze auto reed op dat moment een politiesurveillance. Het tweetal, een 22-jarige vrouw en een 21-jarige man, kregen een bekeuring voor hun gedrag op de snelweg en voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. Het spandoek was bestemd als ondersteuning van enkele roeiers.

Groningen: koper gestolen

Van een kantoorpand aan de Kempkensberg is zon 150 meter aan koperen bliksemafleider gestolen. Ook werd er een hoeveelheid lood van het dak weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: hennepkwekerij ontmanteld

In een woning aan de Atensheerd werd dinsdagmiddag door de politie een hennepkwekerij ontmanteld. De kwekerij was in een slaapkamer ingericht. De 250 planten en bijbehorende apparatuur werden vernietigd. De stroom bleek voor de meter te zijn afgetapt. De politie nam een kijkje in de woning nadat de bewoner, een 30-jarige man, maandag bij Ommen was betrapt met enkele honderden hennepstekken in zijn auto. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: bromfietser eet bon op

De in beslagname van zijn bromfiets is een 18-jarige inwoner van Groningen dinsdagmiddag waarschijnlijk letterlijk zwaar op de maag komen liggen. s Mans tweewieler bleek bij een bromfietscontrole bij het politiebureau aan de Parkallee met een top van 82 kilometer per uur veel te snel. Tijdens de controle vond de eigenaar een en ander al grote onzin. Omdat de Stadjer zijn kentekenbewijs niet bij zich had, moest hij de brommer achterlaten. Dat was voor de man kennelijk de bekende druppel. Ten overstaan van verbaasde agenten stopte hij de bekeuring in zijn mond en at de bon geheel op. De man heeft later op de dag zijn tweewieler opgehaald. Bij de controle werden in totaal 32 bromfietsen onder de loep genomen. Dertien bleken er te snel. Twee bestuurders kregen een bon omdat ze geen rijbewijs hadden.

Delfzijl: poederbrief niet gevaarlijk

Het poeder dat dinsdag in Delfzijl bij een dreigbrief werd aangetroffen is niet gevaarlijk. Onderzoek bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu heeft dinsdagavond uitgewezen dat het om een onschuldige stof gaat. De politie begint vandaag met een onderzoek naar de dreigbrief. De brief met daarin het poeder werd dinsdagochtend aangetroffen bij een moskee in Delfzijl Noord. Toen medewerkers van het gebedshuis met de brief naar het politiebureau stapten, werd daar een voorzorgsprocedure in werking gezet. Zie hierover de berichtgeving op politie.nl/Groningen op 15 april 2008.

Winsum: graafmachine te breed en niet gezekerd

Een 17-jarige tractorbestuurder uit Noordwolde is dinsdagmiddag bekeurd. De jongen reed over de Onderdendamsterweg in Winsum. Achter de tractor was een dieplader bevestigd, met daarop een graafmachine. De combinatie was te breed en bovendien stond de graafmachine los in de dieplader. De combinatie is aan de kant gezet en zal met het juiste materieel en de benodigde vergunning verder vervoerd kunnen worden. De jongeman is bekeurd voor de breedte-overschrijding en het niet zekeren van de graafmachine.

Uithuizen: jongeren aangehouden na vernieling

De politie heeft dinsdagavond twee jongens van 15 jaar uit Uithuizen aangehouden. Een getuige had gezien dat het tweetal bij het station in hun woonplaats een bushokje had vernield. Op basis van het signalement kon de politie de twee jongens aanhouden. De jongens mochten na verhoor het bureau verlaten.

Leek: jongen betrapt met vuurwerk

Een 18-jarige jongen uit Tolbert heeft dinsdagavond een proces-verbaal gekregen voor het afsteken van vuurwerk. Agenten zagen in de Richterenlaan in Leek een grote rookpluim. Onderzoek wees uit dat de jongen daar vuurwerk en knalpatronen aan het afsteken was. Het overgebleven vuurwerk moest hij afgeven aan de agenten.

Bedum: hennepplantage opgerold

De politie heeft dinsdagavond een hennepkwekerij opgerold aan de St.

Annerweg in Bedum. In een woning en een schuur werden in totaal 360 planten aangetroffen. De hennep en de gebruikelijke kweekapparatuur zoals lampen, ventilatoren en filters zijn in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Zuidbroek: man gewond na aanrijding ree

Een 34-jarige automobilist uit Scheemda is dinsdagnacht gewond geraakt. De man reed over de A7 bij Zuidbroek toen er plotseling een ree op de weg stond. Hij probeerde het dier te ontwijken, maar verloor daarbij de macht over het stuur. Hij kwam tegen de vangrail tot stilstand. De man is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is afgesleept.

Hoogezand: man aangehouden na steekincident

De politie heeft dinsdagnacht een 42-jarige man uit Groningen aangehouden. De man wordt ervan verdacht aan de Melkweg in Hoogezand een 30-jarige Hoogezandster te hebben gestoken. De politie trof de 30-jarige, enkele straten verderop, bloedend aan. De man is overgebracht naar het ziekenhuis. De Stadjer is ingesloten voor nader onderzoek. Aanleiding voor het steekincident ligt vermoedelijk in de relatiesfeer.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Kolham, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 330, aantal overtredingen: 59, hoogst gemeten snelheid: 77 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Siddeburen, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1030, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 133 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Eemshaven, Kwelderweg: aantal geregistreerde voertuigen: 131, aantal overtredingen: 13, hoogst gemeten snelheid: 76 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Harkstede, N986: aantal geregistreerde voertuigen: 638, aantal overtredingen: 34, hoogst gemeten snelheid: 74 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.