Gemeente Emmen

Persbericht: Gemeentelijke rioleringsplan 2008

Gemeentelijke rioleringsplan 2008

In 2005 is het Gemeentelijke Rioleringsplan (G.R.P.) door de gemeenteraad vastgesteld voor de periode 2005 - 2009. In het G.R.P. staan diverse werken gepland, zoals het vervangen van riolering en voorzieningen voor niet aangesloten woningen. Jaarlijks wordt er een programma opgesteld waarin de werken die dat jaar uitgevoerd worden aangegeven. Dit jaar gaat de gemeente verder waar ze vorig jaar gebleven is: het aanbrengen van voorzieningen om ongezuiverde lozingen te voorkomen.

Volgens de wet mogen er geen ongezuiverde lozingen plaats vinden naar bodem- of oppervlaktewater. Om dit te voorkomen worden er voorzieningen aangelegd, mogelijke voorzieningen zijn individuele zuiveringen of aansluiting op de riolering. Daarnaast gaat de gemeente ook dit jaar verder met het inspecteren van de riolering en de onderdelen ervan om deze in goede staat te houden.

Uitvoering
Inmiddels is er een keuze gemaakt welke projecten nog dit jaar opgepakt worden. Bij de keuze is vooral gekeken naar de huidige staat van de riolering, maar ook naar andere werkzaamheden die in een gebied gaan plaatsvinden. Op deze manier kan bijvoorbeeld het vervangen van een deel riolering gecombineerd worden met wegwerkzaamheden. Het voordeel hiervan is dat de straat maar een keer afgesloten hoeft te worden. Dit verkort de overlast voor bewoners en de gemeente kan efficiënter werken. Hierbij dient opgemerkt te worden dat de voorbereiding van sommige projecten in 2008 plaatsvindt en de uitvoering in 2009.

Nieuw G.R.P.
Het huidige G.R.P. loopt tot 2010. In het loop van dit jaar starten er voorbereidende werkzaamheden voor een nieuw G.R.P.