Gemeente Hilversum

Ingang vliegveld blijft op de Noodweg

15 april 2008
De ingang van het vliegveld wordt niet verlegd naar de Weg op de Egelshoek, maar blijft gesitueerd op de Noodweg. Bovendien wordt de kruising Noodweg/Weg op de Egelshoek niet ingericht met een plateau, maar met een 50-kilometerdrempel aan de drie zijden. Dit zijn de belangrijkste wijzigingen die Burgemeester en Wethouders naar aanleiding van de inspraak voorstellen in het Definitief Ontwerp `Noodweg 60 km'.

Versmallen rijbaan naar 60km-profiel
Alle voorgestelde maatregelen op de Noodweg zijn bedoeld om de verkeersveiligheid te verbeteren.
Dat gebeurt in ieder geval door de maximumsnelheid op de weg te verlagen tot 60 km per uur. Dit wordt ondersteund door nieuwe belijning: geen markering meer over de as van de weg, maar een onderbroken kantmarkering aan beide zijden van de weg op 75 centimeter afstand van de berm. Daardoor ontstaat een optische versmalling met als gevolg een lagere snelheid. Ook wordt zo de afstand tot de berm vergroot, waardoor auto's minder snel van de weg af raken.

Drempels
Afgezien van de drie drempels rond de kruising bij het vliegveld komen er nog vier drempels op de Noodweg: één op het westelijk gedeelte bij de bocht ter hoogte van het vliegveld en drie aan de oostkant. De drempels zijn nu zo gesitueerd dat ze niet voor woningen komen te liggen.

Overige maatregelen
Bij de Korporaal van Oudheusdenkazerne wordt een oversteekmarkering aangebracht. De inrit van het vliegveld wordt beter zichtbaar gemaakt met aan weerszijden een laag ANWB-bord. Verder wordt het zicht vanuit de Weg op de Egelshoek verbeterd door het hek van de kazerne iets terug te plaatsen.

Verdere procedure/uitvoering
Het Definitief Ontwerp Noodweg 60 km wordt op woensdag 14 of woensdag 21 mei a.s. besproken in de Discussie van de Gemeenteraad. Het is de bedoeling de maatregelen op de Noodweg uit te voeren in de periode september/oktober.