Gemeente Hilversum

VAC zoekt betrokken bewoners

15 april 2008

Hoe bevalt uw woning eigenlijk? Heeft u voldoende bergruimte? Past de kinderwagen of rollator in de gang? Kunnen de ramen open en zijn ze goed schoon te maken? Of zou u het allemaal praktischer hebben ingedeeld?

Er bestaat een adviescommissie die al meer dan veertig jaar opkomt voor de belangen van Hilversumse woonconsumenten: VAC Hilversum. De VAC is de enige partij in de gemeente die (bouw)plannen beoordeelt op gebruikskwaliteit vanuit uw perspectief: dat van de gebruiker. Het doel? Woningen met kwaliteit en wijken met karakter.

VAC Hilversum zoekt nieuwe leden. De adviescommissie kijkt kritisch naar bouwtekeningen voor woningen en de woonomgeving en brengt daarover advies uit. De commissie adviseert de opdrachtgevers van woningbouw- of wijkplannen. De VAC vergadert twee keer per maand op maandagochtend in het Hilversumse Raadhuis.

Hilversummers die lid willen worden van de adviescommissie kunnen contact opnemen met de heer A. Beijer (secretaris VAC Hilversum), e-mail: vac.hilversum@planet.nl, telefoonnummer: 06 51545194.

In Nederland zijn ca. 175 Adviescommissies Wonen actief. Zij worden ondersteund door koepelorganisatie en kenniscentrum VACpunt Wonen.