HTM



* Einde overlast door groot onderhoud tramnet Met ingang van dinsdag 15 april 2008 is de overlast voor tramreizigers door het groot onderhoud aan het tramnet beëindigd. Tot 27 mei voert HTM nog laswerkzaamheden uit op tram 10, maar dit gebeurt alleen s nachts, buiten de uren van de dienstregeling.

Gezien de omvang van de onderhoudswerkzaamheden van de afgelopen maanden waren (gedeeltelijke) buitendienststellingen van tramlijnen niet te vermijden. Regelmatig zijn reizigers per bus vervoerd. HTM heeft er wel alles aan gedaan de overlast voor reizigers zo veel mogelijk te beperken. De organisatie wil desondanks alle tramreizigers bedanken voor hun begrip.

Het groot onderhoud was noodzakelijk omdat metingen aantoonden dat de rails en de wielen van de voertuigen sterk aan slijtage onderhevig waren. HTM heeft daarom vanaf juni 2007 in verschillende fasen wielen vervangen en herstelwerkzaamheden aan rails uitgevoerd. Nu ook tram 9 weer volledig volgens de dienstregeling rijdt, is de overlast voor reizigers door dit project verleden tijd.


* Vanaf 14 april: testritten RandstadRail (11 april 2008) Nr. 9, 11 april 2008

Nr. 8, 7 april 2008