Gemeente Smallingerland


* | 2008

* | April

* | Minder klachten over zwerfvuil

Minder klachten over zwerfvuil

Bij het wijkbeheer komen minder klachten binnen over zwerfvuil en andere zaken die te maken hebben met de netheid van de omgeving. In de klachten top vijf van de nieuwe jaarrapportage staat 'netheid' voor het eerst niet meer bovenaan.

De gecombineerde inzet van wijkbeheer en handhaving - er zijn in 2007 tientallen bekeuringen uitgeschreven i.v.m. veroorzaken van zwerfvuil
- begint duidelijk vruchten af te werpen.
Het wijkbeheer bestaat nu elf jaar in Smallingerland. Voor het eerst staat in de klachten top vijf bestrating bovenaan. In 2007 werd met klachten over bestrating maar liefst 690 keer een beroep op het wijkbeheer gedaan (in 2006 was dat 524 keer). Oorzaak kan zijn: een toename van het totale verhardingsoppervlak (dus meer stoepen en straten om over te klagen). Ook zijn er nogal eens klachten nadat ergens werkzaamheden zijn uitgevoerd aan weg of leidingen.

Het streven om vragen en klachten binnen twee werkdagen af te doen - het liefst met een oplossing, in elk geval met een antwoord - is ook het afgelopen jaar weer gehaald. In 91% van de gevallen kon het wijkbeheer binnen de gestelde termijn adequaat reageren. In 9% van de gevallen kostte het meer tijd, meestal omdat er dan inzet nodig was van andere afdelingen of instanties.