Groenten en fruit in voedingssupplementen

16/04/2008 13:19

Santesa B.V.

Het is vandaag volop in het nieuws. Uit onderzoek van de Consumentenbond is bijvoorbeeld gebleken dat onze groente steeds minder vitaminen en mineralen bevat. Een stof als selenium is inmiddels al in zulke kleine hoeveelheden aanwezig dat het niet meer te meten is.

In de afgelopen twintig jaar is de aanwezigheid van vitaminen en mineralen in vollegrondsgroente als bloemkool, wortelen en andijvie, fors teruggelopen, soms met meer dan vijftig procent. Ook onderzoekslaboratoria in Nederland als het BLGG en ALNN bevestigen dat de aanwezigheid van mineralen en vitaminen qua gehalte beneden het streefniveau uitkomt.

Voedingssupplementen op natuurlijke basis kunnen hierin uitkomst bieden. Naast de natuurlijke en hoog gedoseerde vitaminen en mineralen, heeft Essential Organics(R) groente- en fruitextracten aan haar tabletten toegevoegd. Dit zorgt voor een betere opname van de voedingsstoffen en een effectiever gebruik op celniveau in ons lichaam.

De multivitaminen van Essential Organics(R) bevatten daarnaast een krachtig kruidencomplex met een aanvullende werking op de vitaminen en mineralen. Ze bevatten elke een ander kruidencomplex afgestemd op de doelgroep.

Houdt echter altijd in gedachte dat een voedingssupplement een aanvulling is en geen vervanging.

De producten van Essential Organics(R) zijn verkrijgbaar bij de drogist, reformzaak en gezondheidswinkels.





http://www.essentialorganics.nl/