Jongeren nemen vakantiewerk niet serieus

16/04/2008 14:06

IvRM Communicatie BV

Hilversum, 16 april 2008 - De Nederlandse jeugd neemt vakantiebanen onvoldoende serieus en onderschat de toegevoegde waarde van vakantiewerk voor de toekomstige carrière. Dit blijkt uit de Vedior Vakantiebanenmonitor, uitgevoerd door RuigrokNetPanel in opdracht van Vedior Uitzendbureau. Jongeren beginnen te laat met het zoeken naar een vakantiebaan en laten hierdoor carrièrekansen liggen. Slechts drie op de tien jongeren zoekt twee tot drie maanden voor de zomervakantie een vakantiebaan. Door de zoektocht te laat in te zetten, wordt de kans op een baan die past bij het ambitieniveau kleiner.

Jongeren vergeten ten onrechte dat een vakantiebaan een uitstekende manier is om je te oriënteren op de arbeidsmarkt en om te netwerken. 'Blijkbaar zien jongeren de toegevoegde waarde van een vakantiebaan voor het CV niet. Jongeren moeten eerder een vakantiebaan zoeken, zodat het werk beter aansluit op de carrièrestart', aldus Rob Polman, Marketing Directeur bij Vedior. Weinig jongeren zien een vakantiebaan echter als start van hun carrière. Jongeren werken puur om geld te verdienen. Ruim een derde doet vakantiewerk om op vakantie te gaan. Van de jongeren spaart 57 procent het vakantiewerksalaris. Bijna de helft van de jongeren besteedt het salaris aan kleding kopen en uitgaan.

Onderzoeksverantwoording
De doelpopulatie van dit onderzoek zijn Nederlandse jongeren van 13 tot en met 22 jaar. Er zijn 504 waarnemingen verzameld in de periode van 12 tot en met 18 maart 2008. Binnen de steekproef is een evenwichtige verdeling tussen jongens en meisjes en de leeftijdsgroepen 13 t/m 17 jaar en 18 t/m 22 jaar.

Vedior Uitzendbureau
Vedior behoort tot de top van de Nederlandse uitzendorganisaties. In Nederland bestaat Vedior uit ruim honderd vestigingen, verspreid door heel Nederland. Met ongeveer 800 medewerkers biedt Vedior Uitzendbureau dagelijks werk aan meer dan 9.000 flexwerkers. Naast tijdelijke en vaste banen, opleidingen, testen en assessments voor werknemers, biedt Vedior Uitzendbureau werkgevers een breed pakket aan HR-diensten en producten.
Vedior is onderdeel van het wereldwijde Vedior NV, één van de grootste uitzendorganisaties ter wereld met een kantorennetwerk in Europa, Noord-Amerika, Australië, Azië, Zuid-Amerika en Afrika. Vedior NV is beursgenoteerd aan de AEX en heeft het hoofdkantoor in Nederland.

Noot voor de redactie:

Noot voor de redactie,