Gemeente Eindhoven

Persbericht 16 april 2008, no. 092

Consultatie over verkeer levert veel input op De gemeente Eindhoven gaat aan de slag met opmerkingen en suggesties van inwoners op het gebied van verkeer. Tijdens zeven consultatieavonden die in de verschillende stadsdelen zijn gehouden, hebben vertegenwoordigers van belangengroepen en inwoners de gelegenheid gehad om te reageren op plannen van de gemeente. Voor 1 juli maakt de gemeente bekend welke aandachtspunten wanneer en op welke wijze verder worden opgepakt. Bereikbaar Eindhoven
Eindhoven wil graag goed bereikbaar blijven, maar ook schoon, leefbaar en veilig. De gemeente doet er daarom veel aan om het gebruik van de fiets en het openbaar vervoer te stimuleren. Tegelijkertijd moet de doorstroming van het autoverkeer goed zijn en moeten we ervoor zorgen dat het parkeren zo weinig mogelijk overlast veroorzaakt. Omdat de gemeente het belangrijk vindt om de kennis en de inzichten van de inwoners te betrekken bij de ontwikkeling van nieuwe plannen, zijn er in januari en februari zeven consultatieavonden georganiseerd over verkeer in de verschillende stadsdelen. Met zoân 350 vertegenwoordigers uit de stadsdelen is gesproken over het verkeer en in de stad en in het stadsdeel.
Consultatieavonden
Elke consultatieavond startte met een toelichting over het verkeer in en rond de stad. Drie themaâs zijn in het bijzonder toegelicht: openbaar vervoer, parkeren en verkeersveiligheid. Voor het openbaar vervoer is een visie opgesteld die samen met SRE verder uitgewerkt moet worden. Voor de wijze waarop de gemeente om wil gaan met parkeren is een maatregelenplan op hoofdlijnen opgesteld en voor verkeersveiligheid wordt een maatregelenplan voorbereid. Inwoners kregen in kleine groepen de kans om per thema aandachtspunten aan te dragen voor verbetering en suggesties te geven voor de wijze waarop de verbetering gerealiseerd kan worden. Aandachtspunten
Deelnemers vroegen bijvoorbeeld meer aandacht voor de bus in de wijk, naast de snelle buslijnen. Creativiteit ten aanzien van tarieven wordt aangehaald als instrument om de bus aantrekkelijker te maken. Regelmatig zijn de Park & Ride -plaatsen geopperd; parkeerplaatsen aan de rand van de stad, met goede busverbindingen de stad in.

Op het gebied van parkeren en verkeersveiligheid gaven deelnemers aan dat er regelmatig gevaarlijke situaties ontstaan wanneer autoâs te dicht op kruispunten zijn geparkeerd, bij het brengen en halen van kinderen met de auto en door laad- en losproblemen. Verschillende plaatsen zijn voor voetgangers en fietsers gevaarlijk om over te steken, bijvoorbeeld de HOV baan in Strijp, naar Winkelcentrum Woensel en het oversteken van de Boschdijk binnen de Ring.

Deze, en alle andere suggesties, worden nu overwogen, waarna de gemeente in juli laat weten wanneer welke aandachtspunten kunnen worden opgepakt.

Bezoekadres:
Stadskantoor, Stadhuisplein 10
route
Postadres:
Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum
tel. 040-238 60 00