Gemeente Bodegraven

Gemeente Bodegraven controleert intensiever op sluipverkeer in Nieuwerbrug

PIC_0004.JPG

De gemeente Bodegraven is in samenwerking met de politie gestart met intensievere controles tegen sluipverkeer op de Hoge Rijndijk in Nieuwerbrug. Op 9 april is er door twee Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA) van de gemeente Bodegraven en Reeuwijk een kleine controle uitgevoerd. Op 14 en 15 april vonden er in samenwerking met de politie, twee grootscheepse controles plaats. In totaal kregen ruim negentig automobilisten een boete van zestig euro uitgedeeld voor het overtreden van de geslotenverklaring.

De gemeente Bodegraven wil de komende tijd structureel blijven controleren op het overtreden van de spitsafsluiting aan de Hoge Rijndijk. Automobilisten die de files op de A12 willen vermijden zorgen al lange tijd voor overlast, hinder en schade in de smalle straten van Nieuwerbrug, ook de verkeersveiligheid is tijdens de spitsuren in het geding. Door frequenter controles uit te voeren wil de gemeente de handhaving van het inrijdverbod verbeteren en de verkeersveiligheid verhogen.

Omwonenden gaven eerder aan de handhaving van het inrijdverbod nog niet optimaal te vinden en reageerden dan ook positief op de uitgevoerde controles. Francisco Pelger (BOA van de gemeente Bodegraven): Hoewel er door de controles enig oponthoud was, waren de bewoners blij met de acties. De komende tijd zal ik samen met mijn collega van de gemeente Reeuwijk en de politie meer controles uitvoeren op de Hoge Rijndijk. Ook de overlast van te breed en te zwaar vrachtverkeer op B-wegen zoals de Korte Waarder krijgt onze aandacht. Vrachtverkeer kan, nu de werkzaamheden zijn afgerond, de N458 als alternatieve route nemen.