Gemeente Enkhuizen

Aquacultuur

Enkhuizer brandweer 1e bij hogedrukwedstrijden

De Enkhuizer brandweer is afgelopen zaterdag eerste geworden bij de hogedrukwedstrijden in Hoogkarspel. Er deden in totaal 11 brandweerploegen mee.

De wedstrijd ging om het blussen van een 'binnenbrand' in een voormalig garagebedrijf aan de Oosterwijzend. Ter plaatse bleek in het pand nog iemand aanwezig te zijn en werd tevens geconstateerd dat er twee brandhaarden waren in plaats van één. Na het redden van het slachtoffer met fikse brandwonden aan de armen, werd het vuur bestreden.

Onverwacht
De ploeg niet echt een goed gevoel over de wedstrijd omdat ze hadden gehoord dat de brand op de balustrade met een ladder bedwongen had moeten worden. Maar de handelswijze van de Enkhuizerploeg werd toch ook goed gerekend. Nadat de burgemeester tijdens de prijsuitreiking in Westwoud de nummers 10 tot en met 4 had opgenoemd, zat de ploeg van Enkhuizen er niet bij. Vervolgens moesten de bevelvoerders van de nummers 1,2 en 3 naar voren komen. Enkhuizen behaalde de prachtige eerste plaats en heeft daarmee een plaats in de volgende ronde behaald. Deze wedstrijden vinden plaats op 7 Juni 2008 in Zaanstad.

Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl