Gemeente Lelystad

Gemeente Lelystad wil meer jongeren in LelyStadsPanel

Jongeren zijn in het LelyStadsPanel ondervertegenwoordigd. Daarom gaat de gemeente Lelystad actief jongeren benaderen met de vraag of zij willen deelnemen aan dit onderzoekspanel.

Deze week ontvangen ruim 1.300 jongeren in de leeftijd van 18-23 jaar daarover een mailbericht. Het gaat om jongeren die hebben deelgenomen aan de onlangs gehouden jongerenenquête en daarin hebben aangegeven vaker mee te willen werken aan onderzoeken.

Doelstelling

Doelstelling van de gemeente is om minimaal honderd jongeren aan de wervingsactie over te houden. Wethouder Lodders, verantwoordelijk voor bewonersparticipatie en onderzoek: Het LelyStadsPanel bestaat sinds april 2005 en telt nu ongeveer 1.700 leden. De gemeente vindt het belangrijk om te weten wat er onder de bevolking leeft om hun mening en behoefte aan voorzieningen beter af te stemmen met de plannen van de gemeente. Het panel hoort een afspiegeling van de Lelystadse bevolking te zijn. Dat is nu niet helemaal het geval. Met name het aantal jongeren blijft achter. Daar willen we gericht iets aan doen.

Meer info

Wie meer wil weten over het LelyStadsPanel kan terecht bij Onderzoek & Statistiek van de gemeente Lelystad, of kijken op de website: www.lelystadspanel.nl. Hierop worden ook alle resultaten gepubliceerd.
---