Persberichten 16/04 middag

Regio, 16-04-2008

Hillegom Aanrijding tussen auto en motor De politie heeft op woensdagochtend 16 april hulp geboden bij een aanrijding op de Arnoudstraat. Een 60 jarige automobilist uit Hillegom reed over het bedrijventerrein op de Arnoudstraat. Hij wilde linksaf een inrit inslaan, maar had de motorrijder die hem juist inhaalde niet gezien. De twee kwamen in botsing waardoor de motorrijder, een 46 jarige man uit Leiderdorp, ten val kwam. De Leiderdorper raakte buiten bewustzijn en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Voorhout Politie vraagt nogmaals getuigen zich te melden De politie heeft in het onderzoek naar de mishandeling van een 34 jarige man uit Leiderdorp tijdens Tulppop in Voorhout nog geen resultaat geboekt. Opvallend is dat er nog geen getuigen zich gemeld hebben, terwijl mensen de mishandeling toch gezien zouden kunnen hebben. De politie roept getuigen nogmaals op zich te melden bij de politie. Dit kan bij het dichtstbijzijnde politiebureau of via 0900-8844.

De man was in de nacht van zondag 23 op maandag 24 maart aanwezig bij Tulppop in de sporthal de Tulp. Zijn vrouw werd aangesproken door een man waarna de Leiderdorper om uitleg vroeg. De Leiderdorper werd hierop geslagen door de onbekende man. Vermoedelijk vielen vrienden van de man de Leiderdorper aan waarbij hij meerdere keren werd geschopt. De Leiderdorper moest voor behandeling naar het ziekenhuis.

Leiden Beroving van fiets met geweld, getuigen gezocht Een 16 jarige Voorschotenaar is op zondagnacht 13 april, rond 03.50 uur, op de Haagweg beroofd van zijn fiets. De beroving ging gepaard met geweld.

De Voorschotenaar fietste met zijn vriend over de Haagweg toen zij ter hoogte van de molen twee jongens en een meisje tegen kwamen. Een van de jongens had een bromfiets bij zich. In het voorbijgaan gaf de andere jongen, zonder vervoersmiddel, de Voorschotenaar meerdere vuistslagen in het gezicht en greep hem bij de keel. De Voorschotenaar ging onderuit waardoor de verdachte zijn fiets weg kon nemen. Met zijn drieën, het meisje achterop de bromfiets, reden zij weg. De politie is een onderzoek gestart naar de beroving en vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844.

Gouda Openingstijden politiebureau Middenmolenlaan ongewijzigd In tegenstelling tot berichtgevingen in de kranten over het afnemen van de openingstijden van het politiebureau aan de Middenmolenlaan wijst de politie erop dat er geen wijzigingen zijn daarin. Inmiddels is bekend dat de politieteams van Gouda Centrum/ West en Gouda Oost worden samengevoegd. Agenten van het bureau Oost zullen hun intrek nemen in het districtsbureau aan de Nieuwe Gouwe Oostzijde 2 waarin team Gouda Centrum/ West al is gehuisvest. Burgers kunnen ook na de samenvoeging van de teams gewoon terecht bij het bureau aan de Middenmolenlaan op de voor hun bekende openingstijden. Wil men de wijkagent spreken, dan moet daarvoor een aanspraak worden gemaakt. Hiervoor kunt u bellen via 0900 8844. Door een telefoniste wordt u doorgezet naar het juiste politiebureau.

Openingstijden politiebureau Gouda Oost (Middenmolenlaan 1): Maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Nieuwerkerk aan den IJssel Snelheidscontrole 1e Tochtweg Dinsdag 15 april 2008 hebben agenten tussen 18.00 uur en 00.40 uur wederom een snelheidscontrole gehouden op de Provincialeweg N219, de 1e Tochtweg te Nieuwerkerk aan den IJssel. Uit eerdere metingen is gebleken dat daar namelijk erg hard wordt gereden en dan met name in de late uurtjes. Dit komt de verkeersveiligheid niet te goede, om de snelheid naar beneden te brengen en de veiligheid te waarborgen heeft de politie besloten met regelmaat te controleren.

In totaal werden 3.567 passanten gecontroleerd op de gereden snelheid. Van hen reden 198 te hard. Dit is ruim 5,5%. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 136 km/u. Andere uitschieters waren 121 km/u, 123 km/u, 128 km/u en 131 km/u terwijl 80 km/u is toegestaan op deze weg. De politie zet de controles voort.

--- einde berichten ---