Politie Kennemerland

Persberichten woensdag 16 april

Regio, 16-04-2008

Acht jongeren aangehouden in IJmuiden

IJMUIDEN, 15 / 16 april - De politie in IJmuiden heeft na een intensief onderzoek acht IJmuidense jongens aangehouden. De leeftijd van de jongens varieert tussen de 12 en 19 jaar. Ze worden ervan verdacht sinds half februari verschillende vernielingen te hebben gepleegd op en in de omgeving van de Betelgeuzestraat. De vernielingen bestonden o.a. uit het ingooien van ruiten. Twee van de verdachten zitten nog vast. Tegen de overige verdachten is proces-verbaal opgemaakt. Ook heeft de politie de ouders van de jongens geïnformeerd.

Met kind en kinderwagen op dievenpad

HAARLEM, 15 april - Op donderdag 10 april zag een politieman in zijn vrije tijd dat een man en een vrouw in een drogisterij bezig waren met de diefstal van diverse goederen. De man liep met een klein kind op zijn arm, terwijl de vrouw tal van artikelen in de kinderwagen stopte. Toen het stel deze artikelen niet afrekende en de winkel uit wilde lopen, alarmeerde de oplettende politieman het winkelpersoneel en kon de vrouw worden aangehouden. De man was er met het kind op zijn arm al vandoor. De vrouw bleek een 34-jarige Armeense die in Haarlem verblijft. De kinderwagen is in beslag genomen. In de wagen zat een speciaal voor diefstal geprepareerde tas. De vrouw ontkende bij verhoor de diefstal, maar gaf later toe de artikelen te hebben gestolen. In haar woning troffen politiemensen dozen vol met gestolen artikelen, waaronder tientallen scheermesjes, potten gel en honderden flesjes parfum, afkomstig uit diverse drogisterijen en parfumerieën. Verder troffen de agenten ruim 15.000 euro aan contact geld en geprepareerde tassen aan. Alle aangetroffen goederen zijn in beslag genomen. Uit het ingestelde onderzoek bleek dat de andere verdachte een 34-jarige landgenoot van de vrouw is. Naar deze man wordt nog gezocht. De vrouw zit nog vast. Het onderzoek naar de strooptochten van de verdachten wordt voortgezet.

51 km / uur te hard

HOOFDDORP, 16 april - De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen een 19-jarige vrouw uit Hoofddorp. Ook is haar rijbewijs ingevorderd. De vrouw reed rond 10.00 uur in haar personenauto 131 km / uur over de weg om de Noord. Op deze weg is 80 km / uur de maximumsnelheid. De vrouw reed dus 51 km / uur te hard.

Vrouw aangehouden

HAARLEM, 16 april - Surveillerende agenten zagen rond 04.50 uur een vrouw lopen met een herenfiets aan de hand. De agenten besloten haar te controleren. De vrouw, een 48-jarige Haarlemse, bleek nog verschillende boetes en een korte gevangenisstraf open te hebben staan. Ze is aangehouden en ingesloten. De politie onderzoekt nog of de herenfiets van diefstal afkomstig is.

Recalcitrante man aangehouden

IJMUIDEN, 15 april - Agenten hebben rond 21.00 uur een 47-jarige man uit IJmuiden aangehouden. De man gedroeg zich zeer vervelend in een supermarkt aan het Kennemerplein. Hij zou ook zijn hond mishandelen. Toen de man de agenten zag, begon hij hen direct te beledigen. Daarop werd besloten hem direct aan te houden. De man verzette zich heftig, maar uiteindelijk lukte het toch om hem aan te houden. Hij is ingesloten in een politiebureau. Personeel van de dierenambulance heeft zich over de hond ontfermd.

Winkeldiefjes aangehouden

HOOFDDORP, 15 april - Oplettend winkelpersoneel van een supermarkt aan de Markenburg heeft omstreeks 19.30 uur drie jeugdige Hoofddorpse jongens betrapt op winkeldiefstal. Het drietal, twee 13-jarigen en een 14-jarige, hadden wat drinken en snoep meegenomen. De politie heeft het drietal aangehouden en hun ouders geïnformeerd. De drie jongens kunnen een taakstraf van Bureau HALT tegemoet zien.

Winkeldief aangehouden

NIEUW VENNEP, 16 april - Een 22-jarige man uit Georgië is rond 17.40 uur op heterdaad betrapt op winkeldiefstal uit een supermarkt aan het Handelplein. Personeel en een aanwezige politieagent zagen hoe de man verschillende goederen in zijn jas verstopte. Bij de kassa rekende hij wel enkele goederen af, maar niet de spullen in zijn jas. Hierop werd hij aangehouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij mocht ter plekke een boete van 150 euro afrekenen.

Gewonden bij aanrijding

BOESINGHELIEDE, 15 april - De politie heeft geassisteerd bij een ongeval op de Schipholweg. Rond 16.10 uur reed een 33-jarige man uit Badhoevedorp met zijn personenauto een uitrit uit. Hierbij zag hij een auto, bestuurd door een 30-jarige Vijfhuizenaar, over het hoofd, met een aanrijding tot gevolg. De Badhoevedorper is met onbekend letstel vervoerd naar een ziekenhuis, de Vijfhuizenaar brak een pols. Beide auto's raakten zwaar beschadigd. Ook een geparkeerd staande bestelauto raakte beschadigd.

Invalidenwagen te water

HALFWEG, 15 april - Rond 16.00 uur hebben medewerkers van politie, brandweer en ambulance met vereende krachten een 75-jarige Haarlemmer uit het water gehaald. De man was even hiervoor met zijn invalidenwagen te water geraakt ter hoogte van de Machineweg. De man verklaarde een black-out te hebben gekregen en daardoor van de weg en in het water te zijn geraakt. Behalve een nat pak heeft de bejaarde man niets aan zijn avontuur overgehouden.