Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


`Samen voor de stad'

Kansen voor zorg, welzijn en participatie

16 april 2008

-
Sandra Hirs

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) geeft de gemeente de taak om te bevorderen dat iedereen zo lang mogelijk zelfstandig blijft wonen en meedoet aan de samenleving. In de afgelopen periode hebben de stadsdelen hun Wmo-programma's onder de aandacht gebracht van burgers, aanbieders en andere belanghebbenden. Nu deze 14 Wmo-programma's klaar zijn, is het tijd om te praten over de gemeenschappelijke visie, ambities en prioriteiten voor de hele stad. Dit Wmo-beleid staat beschreven in de nota `Samen voor de stad'. Maak gebruik van de mogelijkheid om in te spreken op deze conceptnota en laat uw mening horen. U kunt dat op twee manieren doen:

wmo-ani-nota.gif (4 Kb) 1. Kom naar de Wmo-bijeenkomst in uw buurt!


* Donderdag 17 april stadsdelen De Baarsjes, Bos en Lommer, Westerpark: Het Sieraad

De bijeenkomsten beginnen om 19.30 en duren tot 21.30 uur. Deelname regelt u via www.zorgensamenleven.nl of door de antwoordkaart van de flyer in te vullen. De flyer vindt u op elk stadsdeelkantoor en de loketten Zorg en Samenleven.


2. Reageer schriftelijk!

Op www.zorgensamenleven.nl klikt u op ´Inspraak op de Wmo-nota´. Op deze website staat ook andere informatie over de Wmo. Op ieder stadsdeel en bij ieder loket Zorg en Samenleven is de Wmo-nota aanwezig. Door het speciale reactieformulier in te vullen en aan de gemeente op te sturen, kunt u schriftelijk reageren. `Samen voor de stad' is vanaf 26 maart beschikbaar.

Meer weten?

U kunt ook een exemplaar van `Samen voor de stad' opvragen via de Wmo-Helpdesk op het (gratis) telefoonnummer 0800-0643. Daar kunt u eveneens terecht met vragen over de inspraak.
Reageer